Efkan Ala “çok başarılı” buldu: Cizre'deki operasyonlar sona erdi

11.02.2016 - 16:20
Haberi paylaş

14 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağıyla birlikte devlet güçlerinin ablukası ve saldırıları altında olan Cizre'deki operayonlar sona erdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Cizre’de operasyonel faaliyetler çok başarılı bir biçimde sona erdi. Bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek. Tuzaklamalar, bilinmeyen bölgelerde insanlara zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Alana hakimiyet kurulmuştur” diye konuştu.

Bir kadını öldürüp işkence ettiler

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının iki aya yakın zamandır sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde, askerlerin öldürdüğü iddia edilen bir kadının işkence edilmiş çıplak fotoğrafları sosyal medyaya servis edildi.

JİN Haber Ajansı’nın haberine göre, iki ayrı kadına ait olduğu anlaşılan fotoğraflarda işkence izleri görülüyor.

Cizre’de çekildiği belirtilen ve askerler tarafından öldürüldüğü iddia edilen kadınların cansız çıplak bedenlerinin başında asker ve polis olduğu tahmin edilen şahısların bacakları da fotoğrafa yansıyor.

Üçüncü binada da ölümler

Cizre’de onlarca yaralı ve ölünün çıktığı iki binadan sonra üçüncü bir binada sıkışan yaklaşık 25 yaralı da tıbbı müdahale bekliyor.

Binaya ulaşmak için sokağa çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve beraberindeki heyet güvenlik güçlerinin engeline takıldı.

Sarıyıldız ve bir grup Cizreli bulundukları binadan çıktıkları sırada, güvenlik güçleri etraflarında bir çember oluşturdu.

50’ye yakın kişi Cizre Belediyesi’nin yanında bulunan İsmar önünde toplandı. Ardından Sur Mahallesi’ne doğru yürüyüşe geçmek isteyen kitlenin önü sokak başında kesildi. Polis ve asker yaralıları almak için yürüyüşe devam etmek isteyenlere biber gazıyla saldırdı.

HDP’li Faysal Sarıyıldız, Cizre’deki üçüncü binada bulunan yaralılardan ikisinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Demirtaş'tan Cizre açıklaması

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da Cizre'ye ilişkin şunları söyledi:

"İki haftadır binalarda sıkıştırılmış yüze yakın genç, kadın çocuktan bahsediyoruz. Birçok değişik rakamlar açıklandı. Ben Cizre’deki durumu istatistiklerle açıklayacak değilim. Elimizdeki tek ve en sağlam bilgi; orada toplu bir katliam yapıldığı ve savaş suçu işlendiğidir. O insanların nasıl öldürüldüğünü, ne zaman öldürüldüğünü oradaki katledenler ve emri verenler dışında kimse bilmiyor. Savcı oraya giremiyor, olay yeri incelemesi yapılamıyor. Katledilenler geride delil kalmayacak şekilde cenazeler çürümeye terk ediliyor.

“Cizre’de katledilenlere ait cenazeler Urfa, Mardin, Şırnak ve Malatya’ya bu büyük savaş suçunu örtmek amacıyla gönderildi. Bizim karşımızda merhamet dileyeceğimiz bir siyasi anlayış yok. Bunu bilmemiz lazım. 60-100 kişiyi bu şekilde katledenlerin, 100 bin kişiyi de katledeceğine dair hiçbir şüphemiz yok."

 

Bültene kayıt ol