Barış için el ele: Taksim'den çözüm ve müzakere çağrısı

30.01.2016 - 15:42
Haberi paylaş

Küresel BAK ve Mazlum-Der'in çağrısıyla bugün İstanbul'da Tünel Meydanı'nda bir araya gelen 200'e yakın aktivist, silahların susmasını ve çözüm süreci için yürütülen görüşmelerin yeniden başlamasını talep etti.

AKP'nin Kürt illerindeki savaş ve katliam politikalarına itiraz eden herkesin susturulmak istendiği günlerde, Beyoğlu'ndan anlamlı bir ses geldi.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) ile Mazlum-Der'in çağrısıyla bugün Tünel Meydanı'nda bir araya gelen aktivistler, barış için el ele vererek zincir oluşturdu.

"Silahlar sussun, müzakereler başlasın" pankartının açıldığı eylemde, aynı talep göstericilerin yakalarına taktıkları stickerlar vasıtasıyla da dile getirildi.

Alkışlarla savaşı protesto eden kitle, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi!" ve "Silahlar sussun, barış konuşsun" sloganları attı.

Mazlum-Der ile Küresel BAK'ın ortak çağrısını Fatma Betül Demir okudu:

"Geçtiğimiz yıllarda çözüm süreci, barış süreci derken çok umutlanmıştık. Adı ne olursa olsun, Türkiye’nin Kürt sorununu demokratik bir ülkede olması gerektiği gibi çözülebileceğine inanmıştık.

İnsanlar o kadar umutluydu ve o kadar umutlu olmak istiyordu ki, barışa, çözüme ve Kürt meselesine ilişkin bütün konuşmalar “en azından artık cenaze kaldırmıyoruz” cümleleriyle başlıyordu. Çünkü artık anaların ağlamayacağını ummak, acılarımızın dineceğinin de bir işaretiydi.

Şimdi ne yazık ki yine analar ağlıyor ve yaralarımız değil kapanmak, giderek daha da açılıyor. 

Öldürerek elde edilen sonuç hiçbir zaman kazanılmış olmayacak. Böyle bir sonuç, Türkiye toplumunun sadece travmalarını derinleştirecek ve geleceğe dönük kin ve nefret tohumlarını besleyecek. 

Bu yüzden biz ısrarla "öldürmek çare değil" diyoruz.

Çok daha huzurlu ve kardeşçe yaşayacak bir Türkiye için,

Yarına umutla bakmak ve artık geleceğimizi korkusuzca kazanabilmek için,

Bir an evvel silahlar sussun, müzakereler yeniden başlasın diyoruz."

Ayrıca, eylemde Mazlum-Der adına Ali Öner ve Küresel BAK adına Şengül Çifçi birer konuşma yaptı.

Açıklamanın ve konuşmaların görüntüleri şöyleydi:

Eylemden kareler:

Bültene kayıt ol