Boğaziçi öğrencisi İdil Ügüt: “Savaş hepimizin canını yakarken bir şey yapmadan duramazdık”

03.12.2015 - 14:54
Haberi paylaş

Bugün Boğaziçi Üniversitesi'nde ABD'nin Ortadoğu'daki varlığına yönelik yapılan protesto gösterisini örgütleyenlerden İdil Ügüt, eylemlerini ve amacını Marksist.org'a anlattı.

Antikapitalist Öğrenciler'den İdil Ügüt'ün sorularımıza verdiği yanıtlar şöyleydi...

Eylemin amacı neydi ve nasıl örgütlendiniz?

Mark Kennedy'nin okula geleceğini öğrendik. Kendisi Ortadoğu'da milyonlarca insanın ölümüne ek olarak milyonlarcasının göç etmesine sebep olan savaşın, zamanında hem Bush'un hem de Obama'nın danışmanlığını yapmasıyla baş aktörlerinden biri. Savaş hepimizin canını yakarken bir şey yapmadan duramazdık. Barış isteyen öğrenciler olarak bir gün öncesinde toplandık ve bir bildiri ile pankart ortaya çıkardık. Salona girip giremeyeceğimizi bilmiyorduk, her ihtimali göz önüne aldık ve alternatif eylem planları yaptık. 100 kadar öğrenci, toplantının yapılacağı binanın kapısına dayandık. Okul yönetimi de işimizi zorlaştırmadı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde ABD emperyalizmine protesto: “Ortadoğu'dan defolun!”

Talebiniz neydi?

Son derece net bir talebimiz var. Emperyalizmin herhangi bir savunucusunu okulumuzda istemiyoruz. Biz de pankartımıza "Ortadoğu'dan defolun" yazdık. Sesimizin gür çıktığı, "Yaşasın halkların kardeşliği", "İşgalciler her zaman kaybeder" ve "Katil ABD Ortadoğu'dan defol!" gibi taleplerimizi sıraladığımız sloganlar attık. Güvenlik görevlileriyle bir itiş kakış yaşadık ama sonunda mücadele kazandırdı. Mutluyuz, umutluyuz, devam edeceğiz.

Bültene kayıt ol