1 Kasım kampanyasına start verildi: Oyumuz Umuda!

08.10.2015 - 11:55
Haberi paylaş

Tayyip Erdoğan ve AKP’nin 7 Haziran’daki halk iradesini tanımaması sonucu 1 Kasım’da yapılacak erken seçimler öncesi, yüzlerce aydın, aktivist ve işçinin imzasıyla başlatılan “Oyumuz Umuda” kampanyası bugün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi.

Aralarında Adalet Ağaoğlu, Aydın Engin, Baskın Oran, Cafer Solgun, Cengiz Aktar, Deniz Türkali, Ferhat Kentel, İlkay Akkaya, Lale Mansur, Oya Baydar, Pakrat Estukyan, Perihan Mağden, Roni Margulies, Şenol Karakaş, Ufuk Uras, Vedat Türkali, Yasemin Çongar ve Zeynep Tanbay’ın olduğu aydın, gazeteci, akademisyen, yazar, insan hakları savunucusu ve sanatçılar, 1 Kasım seçimlerinde HDP’yi desteklemek amacıyla “Oyumuz umuda, oyumuz HDP’ye” sloganıyla kampanya başlatıyor.

Bugün İstanbul’da yapılan basın toplantısının açılışında konuşan aktivist Yıldız Önen, “7 Haziran’dan sonra yaşadığımız sevinci tekrar ettirmek için 1 Kasım seçimlerinde %13’ten fazla oy almak için Antikapitalistler olarak bir araya geldik. Uzun tartışmaların sonucunda ‘Oyumuz Umuda’ diye bir kampanya yapmaya karar verdik” dedi.

Yüzlerce imza topladıklarını ancak bununla yetinmeyeceklerini, pazartesi gününden itibaren birçok şehirde standlar açıp bildiri dağıtacaklarını, forumlar örgütleyeceklerini ve yürüyüşler düzenleyeceklerini ifade eden Önen, 1 Kasım’da HDP’ye oy vermeyi çok önemli bulduklarını yineledi.

Önen’den sonra Mor ve Ötesi grubunun davulcusu Kerem Kabadayı, kampanyanın çağrı metnini okudu.

Demirtaş ve Yüksekdağ'dan mesaj

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın kampanyaya gönderdiği destek mesajını ise Şenol Karakaş okudu. Mesaj şöyleydi:

"Dostlar, yoldaşlar…

Halkların, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin ve tüm ezilenlerin 7 Haziran'da kazandığı zafer yeni bir dönemin de başlangıcı oldu. Büyüyen bu özgürlük ve eşitlik mücadelesinde kendi sonlarını görenler, savaşla bu sonu uzaklaştırmak için her gün yeni katliamlar gerçekleştirmekteler. Karadeniz’i betona, kentleri yoksulluğa ve açlığa, sokakları yaşanamaz duvarlara ve Kürdistan’da her yeri cezaevlerine dönüştüren bu zihniyetin, demokratik bir dönüşüm sağlayamayacağı ortadadır.

Halklarımıza olan sorumluluğumuz gereği kalıcı çözüm ve barış, toplumsal barış, birlikte yaşam, eşit ve adil bir gelecek ancak bizlerin inşa etmesiyle mümkündür. Bu açıdan dayanışmamız sadece kurumsal bağlar arası değil, tarihsel bir gerçekliğe ve ittifaka denk düşmektedir. Rojava’dan Gezi’ye bütünleşen bu mücadele hattı, Ortadoğu’nun ve Türkiye’nin geleceğinin de buradan yükseleceğinin en önemli göstergesidir.

Bu yükselişe destek veren, katkı sunan herkese huzurlarınızda şahsımız ve partimiz adına saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz."

Daha sonra imzacıların bir kısmı seçimler ve kampanyayla ilgili görüşlerini belirttiler. Konuşmalar şöyleydi:

Zeynep Tanbay

Oyum yine, yeniden HDP’ye. Kürt siyaseti, ne kadar isim değiştirirse değiştirsin, oyum kayıtsız şartsız Kürt siyasetinden yana. Oyumuz umuda, sonuç ne çıkarsa çıksın HDP kazanmış olacak.

Haluk Ünal

1 Kasım’da irademi, oyumu HDP için kullanacağımı ilan etmek için geldim. Rojava’da kurulan düzeni yerinde izleme şansına sahip olduğum andan itibaren şöyle bir şeyi gördüm ki: HDP’ye vereceğim oy artık sadece HDP’ye vereceğim bir oy değil. Ortadoğu’da kurulmakta olan çok güçlü bir demokratik koalisyona vereceğim bir oy. İlk defa Misak-ı Millî sınırları dışında da etkisi olan bir oy kullanacağımı hissediyorum. Dolayısıyla oyum HDP’ye.

Alev Karaduman

Oyumuz umuda demek için buradayız. Bunun sebebi, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin “BİZ’ler meclise” diye bir üst söylemi vardı. Bu “BİZ’ler”, birbirine derdini aracısız, büyük oyunlar veya skandallar girmeden anlatabilenler, birbirlerini anlamaya meyilli insanlardık. Ben bu bizlerin hâlâ bir arada olduğunu ve umuda inananların olduğu kanaatinde olduğum için oyumu HDP’den yana kullanacağım, herkesin de bunu yapmasından yanayım.

- Kimler “Oyumuz Umuda” diyor?

Ferda Keskin

Tabii ki benim oyum da HDP’ye ve umuda. Tıpkı geçen seçimlerde olduğu gibi. Özgürlüklerin bireysel değil kolektif olması gerektiğine inanıyorum. Birlikte varoluşun bireysel bir rekabetçilik değil kolektif bir dayanışma üzerinde şekillenmesi gerektiğini düşünüyorum. Barışın eşitlikli ve kalıcı olması gerektiğine inanıyorum. Dünyanın herkes için yaşanabilir bir yer olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için umudumuzun HDP olduğunu düşünüyorum.

İdil Ügüt

Benim de oyum HDP’ye. Savaş havası hayatımıza envai çeşit baskıyla girdi. Öğrenci arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Bu arkadaşlarımızın barışın sesini yükseltmeye çalıştığını biliyoruz. Savaşa son vermek için halkların eşitliğini temel alan tek parti olan HDP’ye oy vermek gerektiğini düşünüyoruz.

Ayşen Funda Ata

7 Haziran seçimlerinin olduğu gece ve ertesi günkü ruh hâlini hatırlayalım. Çok uzun süre sonra kendimi umutlu hissetmiştim geleceğe dair. Bu umudu kaybetmemek gerektiğini düşünüyorum. Bu, önemli bir zemin. Aynı duyguyu yeniden yaşamak istiyorum. Yaşamak isteyen herkesin de dönüp bu kampanyaya destek vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Yasemin Kurşun-Nur Temel

Oyumuz HDP’ye çünkü barışı bu ülkeye HDP’nin getireceğine inanıyoruz. Biz 78 kuşağıyız. Haziran’da ilk defa sevinmiştik. Kasım’da da tekrar sevineceğimizi umut ediyoruz. Artık ülkenin batısında yaşadığımız için utanmak istemiyoruz. Barış istiyoruz. Çok çok acil istiyoruz. İnsanı insan yapan değerleri bulabileceğimize dair 7 Haziran’da umutlandık. Bu nedenle aranızdayız.

Ufuk Uras

Arkadaşların konuşmacılarını son derece ikna edici bulduğum için oyum HDP’ye. Umudu HDP’de tarif ediyoruz. 'Niye 1 Kasım’da seçim oluyor?' sorusunun yanıtını aslında hepimiz biliyoruz. 7 Haziran akşamı Türkiye’de bir HDP heyulası oluştu ve buna tahammül edemeyenler 1 Kasım’da bizi yeniden sandığa götürüyorlar. Oylarımıza sahip çıkmak için HDP’yi destekliyoruz. Üstelik HDP’yi dışardan, en dışarıdan, sırça köşkten değil ortasından, göbeğinden destekliyoruz. Adalet duygusu zedelenmesin diye, Kürtlere yönelik aforoz siyasetine hayır dediğimiz için HDP’yi destekliyoruz. Ermeni Soykırımı’nın 100. Yılında, Avrupa Parlamentosu’nda alınan kararı meclisteki “yurttan sesler korosu” AKP-CHP-MHP’nin kınamasına karşın desteklediği için HDP’yi destekliyoruz.

- (Video) “Oyumuz Umuda” diyenler gerekçelerini açıkladı

Facebook: https://www.facebook.com/oyumuzumuda
Twitter: https://twitter.com/oyumuzumuda
E-Posta: [email protected]
Web sitesi: oyumuzumuda.org
Tel: 0536 219 63 41 – 0555 423 74 07

Bültene kayıt ol