Erdoğan'ın konukseverliği bitti: “Suriyeliler için çok para harcadık, bu sürdürülebilir değil”

05.10.2015 - 17:02
Haberi paylaş

Suriyeli göçmenleri "misafir" olarak gören ve mülteci statülerini tanımayan AKP'nin lideri Tayyip Erdoğan, 2 milyon kişiye harcadıkları paranın 8 milyar dolara ulaştığını ve bunun sürdürülebilir olmadığını söyledi.

AKP'nin Türkiye'sinde açlık, sefalet ve ırkçılığa mahkûm edildikleri için kaçmak isteyen Suriyeliler, Ege'de batan botlarda ölüyor. Muğla'da polisler Suriyelileri kafese kapatıyor. İçişleri Bakanlığı, göçmenlerin şehir değiştirmelerini yasaklayan genelge yayımladı. Edirne'de sınırların açılması için eylem yapmak isteyen mülteciler polis terörüyle karşı karşıya kaldı ve günlerce abluka altında tutulduktan sonra zorla otobüslere doldurularak kamplara ve başka şehirlere yollandılar.

Yolsuzluk ve savaş için para var, mültecilere yok

AKP'nin mültecilere olan düşmanlığını, Suriyelilere "misafirlerimiz" diyen Tayyip Erdoğan da itiraf etti.

Erdoğan, Belçika’daki temasları kapsamında Brüksel’de yaptığı konuşmada, “2.2 milyon Suriyeli sığınmacıya kapımızı açtık. Avrupa’nın tamamında mülteci sayısı 250,000 bile değil. Yaptığımız harcama 7.5 milyar dolar. Tüm dünyadan gelen destek ise 410 milyon dolar” dedi ve ekledi: “Yaptığımız harcama 8 milyar dolara doğru gidiyor. Bu tablo sürdürülebilir değil.”

Bültene kayıt ol