“Oyumuz Umuda” diyenler yola çıkıyor

05.10.2015 - 16:44
Haberi paylaş

1 Kasım seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) desteklemeye çağıran "Oyumuz Umuda" kampanyası faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

Kampanyanın aktivistleri, 8 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de Taksim’de Aynalı Geçit toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyecek.

Oyumuz Umuda kampanyasının çağrı metni şöyle:

"Oyumuz umuda!

Bir umudumuz var.

Eşitlik.

Bir umudumuz var.

Adalet.

Bir umudumuz var.

Özgürlük.

Gerçek bir umudumuz var.

1 Kasım seçimlerinde eşitliği, adaleti, özgürlüğü temsil eden HDP var.

Savaş gürültülerinin, bomba seslerinin, ölümlerin ortasında, savaşsız bir dünya için kolları sıvayan, savaş tezkeresi meclise geldiğinde amasız, fakatsız “Tezkereye hayır!” diyen tek parti, sadece barış diyen, en başından beri barış diyen tek alternatif HDP.

Umut bu yüzden HDP’de.

Bizim bu yüzden umudumuz var.

Dün umutluyduk, bugün umutluyuz, yarın umutlu olmaya devam edeceğiz.

Dün başardık, bugün başarıyoruz, yarın, 1 Kasım’da da başaracağız.

Umut, vicdanlarda, umut değişimde, umut anlayışta, şefkatte, diyalogda, eşitlik için kararlılıkta, umut 1 Kasım’da sandıkta HDP’de!

Umutluyuz, işçi ölümlerini durduracağız, kadın cinayetlerini durduracağız, sesi olmayan ağaçların, derelerin, ormanların sesi olacağız.

Umutluyuz, savaşa son vereceğiz, barışı kazanacağız. Türkiye’de yaşayan tüm halkların, tüm ezilenlerin, tüm dışlananların eşit koşullarda bir arada yaşamasının imkanlarını yaratacağız.

Umutluyuz, tüm dini inanç gruplarının özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldıracağız, cinsel yönelimler üzerindeki yasakçılığı, LGBTİ bireylere yönelik şiddeti sonlandıracağız.

Umutluyuz çünkü kadınların özgür olduğu başka bir dünyaya,  grev hakkının yasaklanmadığı, sendikal özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırıldığı yeni bir dünyaya, bambaşka bir Türkiye’ye doğru koşuyoruz.

Bu Türkiye’de gezegeni zehirleyen nükleer santrallere, dereleri cansız bırakan HES’lere, küresel ısınmanın şiddetini artıran enerji politikalarına, her gördüğü park alanında AVM hayal eden üç kâğıtçılara yer yok.

Bu Türkiye’de anadilleri yasaklayanlara, kendi halkını bombalayan devlete, özgürlükleri kısıtlayanlara ve her özgürlük isteyeni gaza boğanlara yer yok.

Bu Türkiye, değişen, direnen, başkaldıran dünyanın kopmaz bir parçası olan değişen, direnen başkaldıran bir yer olacak.

Dün umutluyduk, dün kazandık.

7 Haziran’da umutluyduk, 7 Haziran’da kazandık.

1 Kasım’da umutluyuz, 1 Kasım’da kazanacağız!

Umutla koşuyoruz, arkamızda eski dünya, eski Türkiye var.

HDP’yle birlikte koşuyoruz.

Savaşın, ölümlerin ortasında kaç milletvekili çıkartacağının hesabını yapanlarda değil umut.

Umut, barış için, ikirciksiz barış için, artniyetsiz barış için, halkların eşitliğini sağlayacak bir barış için çaba gösterenlerin platformunda, HDP’de!

Gelin 1 Kasım’da elele verelim.

Gelin 1 Kasım’da barışa, umuda oy verelim!

Gelin 1 Kasım’da daha güçlü, daha kalabalık, daha kararlı, daha etkili bir şekilde “Oyumuz umuda, oyumuz HDP’ye” diyelim."

Kampanya için iletişim bilgileri:

Facebook: https://www.facebook.com/oyumuzumuda
Twitter: https://twitter.com/oyumuzumuda
E-posta: [email protected]
Telefon: 05362196341, 05554237407

Bültene kayıt ol