(Video) Hrant'ın Arkadaşları: “Gerçek sanıkların tümü yargılansın”

03.09.2015 - 13:13
Haberi paylaş

8 yıldır Hrant Dink davasını takip ederek adalet isteyen Hrant'ın Arkadaşları, bugün bir kez daha duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde buluştu.

"Öldür diyenler yargılansın", "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz", "Biz bitti demeden bu dava bitmez" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganlarının atıldığı eylemde Hrant'ın Arkadaşları adına Baran Seyhan’ın okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Gerçek sanıkların yargılanması talebimizi söylemekten bizim dilimizde tüy bitti. Üstelik buna işaret eden yalnızca biz de değiliz. Bizatihi devletin organı Devlet Denetleme Kurulu raporu kimlerin yargılanması gerektiğini açıkça belirtiyor. Hukukçuların ittifak ettiği gibi, Ceza Kanunu’nun 83. Maddesi uyarınca ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan yargılanması gereken devlet görevlilerini koruyorlar.”

“Kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan ilişkiler ağının muktedirleri, foyalarının dökülmesinden korkuyorlar. Yapanın yanına kar kaldığı, faizinin de terfi ile tahsil edildiği Hrant Dink cinayetini işleyen, işleten zihniyet öylece yerli yerinde duruyor.

“Bugün her cenahtaki savaş çığırtkanları ülkeyi yangın yerine çevirme çabalarında, işte tam da bu durumdan cesaret alıyor olamazlar mı?”

“Bizler, öküzüne rahmet okunmuş büyük ortaklıktan arda kalan birkaç kişinin değil, gerçek sanıkların tümünün TCK 83. Maddesinden yargılanması gerektiğini söyledik, söylüyoruz.

“Talebimiz aynı. Talebimiz herkes için. Hrant için. Adalet için.”

Bültene kayıt ol