Kirli savaş politikalarına karşı: Amed halkı hayatı durdurdu

27.08.2015 - 10:54
Haberi paylaş

AKP'nin çözüm sürecini rafa kaldırarak uyguladığı savaş politikalarına karşı dün Diyarbakır’da kepenkler açılmadı, araçlar trafiğe çıkmadı, toplu ulaşım araçları çalışmadı.

Kentte işyerlerinin tamamına yakını kapandı, belediye çöpleri toplamadı. Fırın ve eczanelerin dışında esnafların kepenk açmadığı, şoförlerin de kontak kapattığı Amed ve ilçelerinde, tüm cadde ve sokaklar gün boyu bomboştu.

Özgür Gündem'e demeç veren Amedliler ise şunları söyledi:

Mehmet Şah Dargın (55): Bu savaşı önlemek için her birimizin elinden ne geliyorsa onu yapmamız gerekiyor. Yeter, yeter, yeter. Farqîn yıkıldı, bitti. Erdoğan seçimin intikamını almak istiyor. Bilmiyor ki daha da batacak, altında kalacak.

Mehmet Uçak (60): Bu hükümet kaybettiğinden beri Kürt halkına düşman olmuş. Amed’te bütün kepenklerin kapalı olması birlik ve beraberliğimizi gösteriyor. Şu an iktidarda olanlar Kürdistan’da büyük bir katliam peşinde.

Abdülsena Kaya (29): Kim savaş istiyorsa kendi çocuklarını askere göndersin. Tayyip Erdoğan ‘Tek devlet, tek adam’ diyor, kusura bakmasın buna karar veren o değil halktır. Halkı da tehdit etmesin. Gerilla da asker de bizim kardeşlerimizdir, kardeş kardeşi vurmasın, öldürmesin.

Ümran Akdemir (55): Bizim tek isteğimiz ne gerilla ne asker ne de polis ölsün. Erdoğan Amed’te konuştu insanlar onu dinlemeye gitti, neden şimdi savaş diyor. Eğer sen barış istiyorsan insan gibi masaya otur.

Neytullah Yıldız (24): Hepimizin bir derdi bir çığlığı var ama bizi duyan yok, olmuş olsaydı şu an bu durumları yaşamıyor olacaktık. Erdoğan kimseyi dinlemiyor, bildiğini okuyor. Amed’de buna karşı tüm kepenklerin kapalı olması aslında bir çığlıktır, bir isyandır.

Ömer Sığın (51): Erdoğan ve Davutoğlu’na seslenmek istiyorum; bu ülkede çok insanlar öldü, çok gençler öldü, yazıktır. Artık kimsenin ölmesini istemiyoruz. Doğa katliamına dur denmesi gerekiyor. Çocuk, yaşlı, genç, kadın demeden herkesi öldürüyorlar, bu operasyonların acil durması gerekir.

Bültene kayıt ol