AKP savaşın devamını istiyor: Öcalan'la görüşme talebine red

22.08.2015 - 11:02
Haberi paylaş

15 baro başkanının çatışmaların durdurulması amacıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la görüşme isteği AKP tarafından reddedildi. Amed Baro Başkanı Tahir Elçi, "Öyle anlaşılıyor ki, hükümet silahlı sürecin devamını şimdilik daha rasyonel görüyor" dedi.

Özgür Gündem'in haberine göre, Kürdistan’da 15 baro başkanının savaşın durdurulması amacıyla İmralı’da tecrit edilen PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşme talebi Adalet Bakanlığı tarafından reddedildi.

13 Ağustos’ta yapılan talep, “Güvenlik bakımından bir araya getirilemeyecek hükümlülerle toplu görüşme yapılamaz” gerekçesiyle reddedildi.

“Ülkemizde bir süredir baş gösteren ve bütün toplumumuzu üzüntü ve endişelere gark eden şiddet olayları ve yaşanan ölümler nedeniyle biz baro başkanları da sık sık değerlendirmeler yapmakta ve bu yangının nasıl söndürüleceğine yoğunlaşmaktayız. Yaşanan çatışma ve ölümlerin önüne geçmek ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla hâlâ İmralı Kapalı Cezaevi’nde bulunun Öcalan ile baro başkanları olarak ve bu sıfatımızla bir görüşmenin yararlı olacağını düşünüyoruz” şekliyle yapılan başvuruya, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos’ta verilen yanıtta, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 85 ve 116. maddeleri gereğince reddedildi. 85. maddenin dördüncü bendinde, “Güvenlik bakımından bir araya getirilemeyecek hükümlülerle toplu görüşme yapılamaz” denilirken, 116. madde ise disiplin cezası almış tutuklu ve hükümlüler hakkındaki kısıtlılıkları düzenliyor.

Bültene kayıt ol