Gerilla annesinden polis ve asker annelerine çağrı: “Gelin kol kola girip ‘Artık yeter’ diyelim”

05.08.2015 - 12:27
Haberi paylaş

Polisle çatışmada öldürülen HPG’li Yakup Nas’ın annesi Maşallah Nas, asker ve polis annelerine, “Gelin kol kola girip Meclis’e gidelim” çağrısı yaptı.

31 Temmuz’da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıda iki polis hayatını kaybetmiş, çatışmada saldırıyı gerçekleştiren iki HPG’li de öldürülmüştü.

HPG’lilerden Yakup Nas için Mersin’de kurulan taziye çadırına bugün bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Erdoğan'ın emriyle gençler öldürülüyor

DİHA’nın haberine göre Nas’ın annesi Maşallah Nas, polis ve asker ailelerine başsağlığı dileyerek, bir araya gelerek bu savaşı durdurma çağrısı yaptı. Asker ve polis ailelerinin de “Artık yeter”demesi gerektiğinin altını çizen anne Nas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın emriyle yüzlerce gencin öldüğünü ifade etti.

‘Yeter’ diyelim, artık barış için mücadele edelim

Ne kadar ciğerleri yansa da ‘barış‘ demeye devam edeceklerini söyleyen Nas, ölmekle hiçbir zaman bitmeyeceklerini belirterek, “Bu şehitler artık son şehitlerimiz olsun. Polis ve asker ölümleri artık son olsun. Asker anneleri gelin bize omuz verin kol kola girelim sokak, sokak dolaşalım Meclis’e gidelim açlık grevine girelim ama hep beraber gidelim. Yeter diyelim artık barış için mücadele edelim” diye konuştu.

Nas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da, “Senin saray savaşına feda edecek evladımız  yok. Senin karşında başımız hep dimdik olacak” diye seslendi.

Bültene kayıt ol