Susturun şu faşisti: Bahçeli HDP seçmenlerine “şerefsiz” dedi!

03.08.2015 - 15:32
Haberi paylaş

Faşist MHP'nin şefi Devlet Bahçeli, HDP seçmenlerine "şerefsizler" dedi, Türkiye'de Kürt sorununun olmadığını iddia etti.

HDP’yi tanımadığını her fırsatta dile getiren Bahçeli, partisine oy vermeyen seçmene “İzmir’de Marmaris’te yazlıklarında yatıp AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen, ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler… Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun” sözleriyle seslendi.

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, AKP’li dört eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarının Yüce Divan’a taşınacağını belirten Bahçeli, “Ne kadar deterjan varsa büyük bir havuzun içine dökeceğiz, suyu da vereceğiz. AKP’nin 12 yılı orada aklanacak paklanacak. Ondan sonra kucağımızı açacağız, gelin MHP’ye diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan gibi Bahçeli de "Kürt sorunu yok" dedi

Türkiye’de Kürt sorununun olmadığını savunan faşist lider, sözlerine şöyle devam etti: “Kız ya da oğlan tarafı Kürt kökenli yuvalarda beş, altı veya yedi çocuğun bulunduğu bir Türkiye’de ‘Kürt sorunu vardır’ diyerek, bir ayrımcılığa giderek bu yuvaları mı yıkacaksınız? Yedi çocuğun hangisini Kürt, hangisini Türk diye ayıracaksınız?”

AKP, Kürdistan kurmak isteyenlere alan yaratmış

AKP hükümetinin büyükşehir yasasıyla Kürdistan projesini şekillendirdiğini iddia eden Bahçeli, “Bu ülkede 16 büyükşehir vardı. 30’a çıkarıldı. Türkiye buna hazır mıydı? Van, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Batman ve Siirt gibi illeri dahil ettiğiniz vakit, 8 milyon 200 bin nüfus, 114 bin kilometrekare alanda Kürdistan kurmak isteyen hainlere bir alan yaratma imkânı veren bugünkü iktidardır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu da payını aldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hükümeti birlikte kuralım, başbakan sen ol” çağrısına bir kez daha tepki gösteren Bahçeli, AKP’nin CHP’yle koalisyon kurması gerektiğini yinelerken, MHP’nin bu görüşmelerin içinde olmadığını ifade etti.

Bahçeli, şöyle konuştu: “Herhalde bu Kılıçdaroğlu’nun zekası başka yerlerden şırınga ediliyor. ‘Başbakanlığı Bahçeli’ye verelim’ diyor. Sanki Çin’den gelen yeni oyuncak. Bizi de kandıracak. İki yıl başbakanlık yapalım derken 67 yılın fedakârlığını yıkım kuyusuna atacak. Toplumsal yarılmanın kaynaşması için AKP-CHP koalisyonu kurulmalı. 20 gün oldu, hâlâ görüşüyorlar. Bazı televizyonlarda da ‘MHP ile de görüşmeler oluyor’ diyorlar. MHP kimle görüşecekse karanlıkta göz kırpmaz, gider açıkça görüşür.”

 

Bültene kayıt ol