AKP sınırda savaşa hazırlanıyor: Rojava'ya müdahaleye hayır!

05.07.2015 - 12:41
Haberi paylaş

Suriye'de Kürtlerin kazanımlarına karşı savaş planları yapılırken, TSK'nın sınırdaki askeri hareketliliği sürüyor.

Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre, TSK’nın Suriye sınırındaki birlik komutanları ile olası bir sınır ötesi harekâtta kullanılacak komando tugaylarının komutanları, önümüzdeki hafta için Ankara’ya çağrıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin hafta içinde sınır bölgesindeki denetlemelerinden sonra hudut hattındaki birliklerin bağlı olduğu zırhlı ve motorlu tugayların komutanlarına Ankara’da önümüzdeki hafta karargâhta yapılacak toplantıya katılma emri gönderildi. Toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın stratejik ihtiyatları olan Bolu ve Kayseri komando tugayları komutanları da hazır bulunacak.

Yansıyan bilgilere göre, toplantıda olası sınır ötesi harekâta yönelik detaylar, bizzat saldırıyı yürütmesi planlanan komutanlar tarafından değerlendirilecek. IŞİD’in mayın döşemesi ve el yapımı patlayıcı kullanması ihtimaline karşılık sinyal kesici jammer’larla korunan 400’den fazla zırhlı personel taşıyıcının Suriye tarafına geçiş planları da görüşülecek. Özel Kuvvetler’in de sınırötesi saldırıda kullanılması beklenirken, hava kuvvetleri unsurlarının hangi boyutta kullanılacağı da saldırı planları içinde yer alacak.

Bültene kayıt ol