Direniş sürüyor: Kamp Armen'i yıktırmayacağız!

07.05.2015 - 00:30
Haberi paylaş

Dün sabah saatlerinde özel bir şirkete ait iş makinelerinin girdiği Kamp Armen’de (Tuzla Çocuk Kampı) yıkımı durduran aktivistlerin direnişi sürüyor.

Sabahki girişimden sonra bir grup aktivist bölgeye gelerek yıkımı durdurdu. Dozeri kullanan operatör, kampın hikâyesini dinledikten sonra "Ben yetim hakkı yemem" diyerek makineden indi. Öğleden sonradan itibaren aktivistler binaya gelmeye devam etti. Akşam ise HDP'nin çağrısıyla Tuzla sahilden kampa yüründü.

Kampta gün boyu HDP milletvekili adayları Garo Paylan ve Sezin Uçar, DSİP üyeleri, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De aktivistleri, HDP il yöneticileri, CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Çelik, Dört Ayaklı Şehir ve Nor Zartonk aktivistleri bulundu.

Çocukluğunda 8 yıl yetimhanede kalan Garabet Orunöz bir konuşma yaparak kendisinin ve Hrant Dink'in burasıyla ilişkisini anlattı.

Binaya yiyecek ve diğer malzemeler getirilirken, yapılan forum sonucunda aktivistler kalma kararı aldı. Cumartesi günü bir dayanışma festivali yapılarak yetimhanenin öyküsünü anlatan Kaybolmayın Çocuklar belgeseli gösterilecek.

Festivalde müzik gruplarının da sahne alması, Kadıköy ve Taksim'den Tuzla'ya otobüsler kaldırılması planlanıyor.

DurDe aktivisti Özdeş Özbay, Marksist.org'a yaptığı açıklamada, avukatların hukuki süreç başlatacağını belirterek "Yıkım kararı durdurulana kadar buradayız" dedi.

Kamp Armen direnişi üçüncü gününde

Kamp Armen'de Hrant Dink'in mücadele geleneği, Gezi direnişinin özgürlükçü ruhu var

Kamp Armen'in öyküsü: Devlet nasıl el koymuştu?

Rakel Dink yazdı: “Kamp Armen'in ayakta kalması Hrant'ın en büyük arzularından biriydi”

Yervant Dink, Kamp Armen'in yıkımı için yazdı: Vebali çok ağır olur

DurDe'den çağrı: “Kamp Armen yıkılmasın!”

Taner Akçam, Kamp Armen üzerinden 1915'i hatırlattı

Bültene kayıt ol