AKP-Cemaat kapışması yargıda: Tahliye kararını hükümet uygulatmadı

26.04.2015 - 09:46
Haberi paylaş

AKP ile Gülen cemaati arasındaki kapışma dün akşam bir kez daha yargıda yaşandı.

22 Temmuz operasyonu kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan 75  polis ve 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi. Sulh Ceza Hakimliği ise yetkisizlik gerekçesiyle kararın geçersiz olduğuna hükmetti. Tahliye kararı UYAP’a girilmedi.

Hidayet Karaca’nın avukatı, Bugün yazarı Gültekin Avcı, konuyla ilgili “Engel varsa hakim kararı kurye ile gönderir ve tutuklular tahliye edilir. Hakim ve savcıların hiçbir merciden emir almayacağı ve engellenemeyeceği şeklinde anayasanın amir hükmünün çiğnenmesi anlamına geliyor” dedi.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise tahliye krizine ilişkin Twitter hesabından “İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararı, yetkisiz ve görevsiz bir mahkemenin verdiği, kanunu tanımayan bir karardır. Bu, yetkisiz ve görevsiz bir mahkemenin, dosyayı da incelemeksizin ezbere verdiği, açıkça kanunu yok sayan bir karardır” yazdı.

İzmir bağımsız milletvekili ve eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise Twitter'dan "Mahkemenin verdiği tahliye kararının uygulanması engellenemez. Bu uygulamayı savsaklayan, yahut geciktiren herkes suç işlemiş olur. Gazeteci Hidayet Karaca ve Yakup Saygılı'nın da aralarında bulunduğu emniyet mensuplarının tahliye kararı önemli ve iyi bir haber" yorumunu yaptı.

Bültene kayıt ol