AKP tecavüzcülerden yana: Şakran'daki müdür görevden alındı

25.04.2015 - 12:03
Haberi paylaş

Şakran Cezaevi’nde çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptığını, küçük çocukların cinsel istismar ve tecavüze maruz kaldığını belirttiği kurum içi yazışmanın ortaya çıkmasıyla skandalın öğrenilmesinie yol açan cezaevi müdürü Hamit Karslıoğlu görevinden alındı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Karslıoğlu bir başka cezaevine ‘sürgün’ edildi.

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli ‘Görev Taksim’ başlıklı evrakta, cezaevinde çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptıkları ifade edilmişti.

Evrakta zayıf çocukların büyüklerce cinsel istismara uğradığı, bu suçlardan ötürü cezaevine düşenlerin içeride de küçüklere tecavüz ettikleri ve bunu topluca yaptıkları ileri sürülüyordu.

Kurumda görevli infaz ve koruma memurlarının denetimsiz kaldığı, işkence yapılan aletlerin koğuş nöbetçilerinin denetimsizliği nedeniyle koğuşlara sokulduğu kaydediliyordu.

Müdür reddetmişti

Skandalın ortaya çıkmasının ardından 25 Şubat’ta Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Şakran Cezaevi’nde bir basın toplantısı düzenlemişti.

Toplantıda, Karslıoğlu tarafından kendisine bağlı psiko-destek birimine gönderilen yazının iki bölümden oluştuğunu söyleyen Yıldırım, “Bu olaylar müdürü tarafından tamamen duyuma dayalı olarak ya da birkaç olay içinde kendi kayıtlarını çıkarmak için aldığı olaylardır. Tamamı kurumumuzda yaşanmış olaylar değildir. Bunu ifade etmek istiyorum” diyerek iddiaları reddetmişti.

Mavi odada kurumuş kan lekeleri

Ancak, olayın ardından İzmir Barosu’nun yaptığı incelemede, “Görüşme yapılan çocuklar cinsel suç, baskı veya rahatsızlık veren bir şey olmadığını söylerken ağlamaklı olmuş, söyleyip söylememek arasında kararsızlık yaşamıştır” denilmişti.

Raporda ayrıca ‘sorun çıkaran’ çocukların sakinleşmesi için bekletildiği süngerli oda olarak bilinen mavi odalardaki kan lekelerine dikkat çekilmişti.

Bültene kayıt ol