Agos'tan Sarkis Seropyan özel sayısı: “Anlattığı bizim hikâyemizdi”

02.04.2015 - 10:20
Haberi paylaş

Agos, bu hafta, onu uzaktan ya da yakından tanıyanların yazdıkları, çizdikleriyle Sarkis Seropyan'ı anlatıyor, onun için özel bir sayıyla çıkıyor.

Gazetede yer alan haber şöyle:

28 Mart Cumartesi günü akşam saatlerinde gazetemizin Ermenice sayfaları editörü Sarkis Seropyan’ın hayata veda ettiği haberinin  duyulmasıyla onu uzaktan ya da yakından tanıyan herkesin kaleme sarılması ve onun için bir şeyler söylemek istemesi ne çok şey anlatıyor.

Baron Seropyan, kurucumuz Hrant Dink’in hemen yanıbaşında Agos’un temeline harç atanlardan biriydi ve 1996’dan beri dağarcığında, aklında ne varsa sayfalara aktarmış, gazetenin canlı hafızası olmuştu. Hrant Dink’in aramızdan alınışı sonrası Seropyan’ın kaybı ile adeta bir devir kapandı.

Pazar gününden beri Agos’un e-posta kutusuna dolan yazılar ve çizimler, onun 80 yıllık hayatı boyunca ne kadar çok kalbe ve zihne dokunduğunun bir göstergesi. Bize kalan tek şey ise bütün bu seslere sayfalarımızı açmak, Sarkis Seropyan’a layık bir sayı hazırlamaya çalışmak oldu.

Bu kendiliğinden oluşan ‘Seropyan’ı anlatma isteği’ acımızı bir nebze hafifletse de, onu çok arayacağımızı biliyoruz. Anlatmaktan hiç yorulmadı, hiç vazgeçmedi. Anlattığı bizim yani bu topraklardaki Ermenilerin hikâyesiydi. İyi ki anlattın Baron Seropyan. Şükürler olsun seninle kesişen yolumuza. 

Antoine Agoudjian, Ara Dinkjian, Armen Aroyan, Aris Nalcı, Bercuhi Berberyan, Besse Kabak, Çiğdem Mater, Diana Kamparosyan, Dzovinar Lokmagözyan, Fatma Müge Göçek, Serkan Sarıataş, Feryal Öney, Garine Seropyan, Harut Özer, Harutyun Şeşetyan, Haygazun Alvrtsian, İşkhan Çiftciyan, Karin Karakaşlı, Kazaros Çerkezoğlu, Karin Bal, Masis Kürkçügil, Leda Mermer, Levon Bağış, Lora  Baytar Çapar, Lusyen Kopar, Meline Toumani, Narod Yanıkoğlu, Nazar Binatlı, Norayr Şahinyan, Pakrat Estukyan, Ragıp Zarakolu, Rakel Dink, Rober Koptaş, Sarkis Güreh, Luiz Bakar, Sevan Ataoğlu, Takuhi Quin Minassian Taner Akçam, Ümit Kıvanç, Vahakn Keşişyan, Yetvart Danzikyan, Yetvart Tomasyan ve Zakarya Mildanoğlu Sarkis Seropyan’ı yazdı. Sarkis Paçacı, Ohan, Aret Gıcır ve Kemal Gökhan Gürses çizdi.

Bültene kayıt ol