Hem Erdoğan hem Davutoğlu: AKP'den Çağlayan sonrası tehditler

02.04.2015 - 09:40
Haberi paylaş

Seçimler yaklaşırken liderliğinde birçok bölünme yaşayan AKP, Çağlayan'da savcının rehin alınma eylemi sonrasında birleşti. Erdoğan ve Davutoğlu, sokaklarda gösteri yapmak isteyenlere, basına, avukatlara ve herkese tehdit yağdırıyor.

Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesinin ardından basın açıklaması yaparak tüm topluma gözdağı verdi. AKP'li basın haricinde hiçbir kurumun girmesine izin verilmediği cenazede, Davutoğlu, “Hangi ine girerlerse girsinler onlara operasyon yapacağız. İsterlerse yurtdışında olsunlar. Saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesinler” dedi.

Yayın yasağı

Davutoğlu, ‘akreditasyon’ hakkında konuşarak “Şehidimizin çocuğunu gördünüz. O fotoğrafları nasıl bastınız? Patronlarına da söylüyorum: Akreditasyon uyguladık evet, bu basın mensuplarının oraya gelip o çocuğun resmini çekmeye hakkı yoktur. Akreditasyon uygulaması talimatını ben verdim. Eleştirileri göğüslemeye hazırım. Yayın yasağı dünyanın her yerinde gelir” dedi.

"Kim olursa olsun öldüreceğiz"

Konuşmasının devamında tüm toplumsal muhalefeti tehdit eden Davutoğlu, şunları söyledi:

“Artık sokağa izinsiz çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecek. Bir kişi daha yüzünü örterek molotofa yönelir şimdiden uyarıyorum hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir.

Niyeti ne olursa olsun, kim olursa olsun….

Bu alçakların dün yaptıklarından sonra sokaklarda her türlü tedbirin alınması talimatını verdik.”

Erdoğan'ın hedefinde avukatlar vardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Romanya gezisinden döndü ve Mehmet Selim Kiraz'ın evine taziye ziyaretine gitti.

Tayyip Erdoğan, taziye evine kurdurduğu ses sistemiyle bir konuşma yaptı, saldırıyı düzenleyen iki eylemcinin adliyeye avukat cübbesiyle girdiği iddialarıyla ilgili olarak "Neymiş, cübbeli diye aranamazmış. Bal gibi aranır" dedi.

Basını da hedef almıştı

Erdoğan, Romanya'dayken ise "O fotoğrafları gün boyu yayınlayanlar neyi hedefliyorsunuz? Terör örgütüne hizmet ettiğinizi görmüyor musunuz. Tabi ülkeme döndüğümde bunlarla ilgili daha farklı açıklamalarımız olacak" demişti.

Bültene kayıt ol