Amazon emekçileri üç ülkede grevde

18.07.2018 - 11:28
Haberi paylaş

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon.com'un işçileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Almanya, İspanya ve Polonya'da greve gitti.

Grev, Amazon Prime üyelerine özel büyük indirimlerin yapıldığı Prime Day etkinliğiyle aynı gün başladı.

İşçiler, ikramiye almamalarına ve hastalıklara karşı koruma eksikliğine rağmen çalışma saatlerindeki artışı protesto ediyorlar.

Grev çağrısında bulunan Alman sendikası Verdi’den Stefanie Nutzenberger mesajlarının çok açık olduğunu belirterek, Amazon’un işçilerin sağlığını tehlikeye atarak para kazandığını vurguladı.

Almanya'da grev altı noktada gerçekleşiyor.

Amazon'dan yapılan açıklamada, Almanya genelindeki 12 bin çalışandan bir kısmının söz konusu iş bırakma eylemine katılacağını ve bunun, Prime Day satışlarını etkilemeyeceği bildirilmişti. Ancak gün içinde Amazon'un birçok teknik sorunla karşılaştığı rapor edildi.

İspanya'nın başkenti Madrid'in hemen dışındaki şirketin merkezinde yürüyüş düzenlendi. Grev, 18 Temmuz'a kadar sürecek ve çalışanlar, Avrupa çapında grev yapmak için Amazon işçilerine çağrıda bulundular.

Madrid'deki yürüyüşe trafiğin kapatıldığı gerekçesiyle polis saldırdı ve en az iki kişi gözaltına alındı.

Piyasa değeri 888 milyar dolar olan Amazon, 940 milyar dolar piyasa değerine sahip Apple'ın ardından ABD'nin en değerli ikinci şirketi konumunda bulunuyor.

Bültene kayıt ol