Filistin direnişinin sembollerinden Fadi Abu Salah yaşamını yitirdi

15.05.2018 - 15:07
Haberi paylaş

İsrail'in 2014'teki Gazze saldırısı sırasında bacaklarını kaybeden gösterilerin sembol ismi Fadi Abu Salah dünkü saldırılarda yaşamını yitirdi.

ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması, Filistinlilerin öfkesini bir kez daha sokağa döktü. Gazze sınırında ve Batı Şeria'da protesto gösterileri düzenlendi. İsrail'in uyguladığı şiddet katliama dönüştü. 59 Filistinli İsrail askerinin açtığı ateşte yaşamını yitirdi. 2 bin 700'den fazla gösterici yaralandı.

İsrail, protestolar sürerken Gazze'ye beş hava saldırısı düzenledi. İsrail'in dünkü katliamı, 2014'teki Gazze Savaşı'ndan bu yana en kanlı gün olarak kayıtlara geçti. İsrail'in 2008'de Gazze'ye düzenlediği saldırılarda iki bacağını da kaybeden Filistinli Fadi Ebu Salah'ın katledildiği öne sürüldü.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında sınırda protesto gösterileri düzenliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs Büyükelçiliği'nin açılış töreni nedeniyle protestolar yoğunlaştı.



İsrail'in dün katlettiği 29 yaşındaki Filistinli Fadi Ebu Salah'ın cenazesi dün binlerce Filistinli tarafından kaldırıldı.

Sekiz aylık Leyla bebek kurtarılamadı

İsrail'in rastgele attığı gaz bombalarını soluyan sekiz aylık  Leyla Enver Gandur da yaşamını yitirdi. Leyla’nın cenazesi, bugün Gazze’de gözyaşları içinde toprağa verildi.

(Artı Gerçek)

DSİP: Katil İsrail, katil Trump!

Adalet Zemini: ABD ve İsrail ile tüm askeri, siyasi, ticari ve diplomatik ilişkiler dondurulmalıdır!​

ABD’nin Kudüs büyükelçiliği açılıyor: Gazze’de katliam​

Bültene kayıt ol