Suriye’de İsrail-İran çatışması

10.05.2018 - 12:33
Haberi paylaş

Suriye’de İran’a bağlı milis güçlerinin İsrail işgali altında bulunan Golan Tepeleri’ne 20’ye yakın roket fırlatmasından sonra İsrail de İranlılara ait mevzileri vurdu.

Suriye’de İsrail ile İran arasında çatışma yaşandı. İsrail ordusunun İran’a bağlı milislerin Golan Tepeleri’ne 20’ye yakın roket fırlattığını söyledi. İsrail, saldırının savunma sistemleri tarafından boşa düşürüldüğünü söyledi.

İsrail ordusu sözcüsü Jonathan Conricus gazetecilere "İsrail ordusu, Suriye'deki onlarca İranlı askeri hedefi vurdu" dedi.

Sözcü, İranlı milislerin roketleri attığı kaynak olarak gösterdiği istihbarat, lojistik, depo ve araçların hedef alındığını söyledi.

Suriye ordusu ise Twitter’da yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bu gece düzenlenen saldırılar İran Kudüs Gücü'nün Golan Tepelerindeki İsrail ordusu mevzilerine attığı roketlere bir yanıttır. İran saldırısında yaralı ve hasar yok (...) İran'ın taarruzu, İran rejiminin Suriye'deki niyetlerinin ve İsrail ile bölge istikrarına oluşturduğu tehdidin kanıtıdır. İsrail ordusu, İran tehdidinin kendisine Suriye'de yer edinmesine izin vermeyecek. Bu topraklarda yaşanan her şeyin hesabı Suriye rejiminden sorulacak."

Bültene kayıt ol