Almanya: Hitler'in doğum gününü kutlayan nazilere karşı barış festivali

22.04.2018 - 14:36
Haberi paylaş

Almanya'nın Ostritz kentinde faşist lider Adolf Hitler'in 51. yaş günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ancak ırkçılık karşıtları da buna karşı barış festivali düzenliyor.

Almanya'nın doğusundaki Saksonya eyaletinde bulunan ve yaklaşık 2 bin 400 kişinin yaşadığı Ostritz kentinde aşırı sağcı bir rock müzik festivali düzenleniyor.

Adolf Hitler'in doğum günü olan 20 Nisan'da başlayan "Kalkan ve Kılıç Festivali" adlı etkinliikte, 21 Nisan Cumartesi günü çeşitli müzik grupları sahne alıyor. Yaklaşık bin kişinin katılmasının beklendiği festival kapsamında çeşitli siyasi tartışma etkinlikleri de düzenleniyor.

Festivale, Neonazi hareketiyle özdeşleştirilen Nasyonal Demokrat Parti'nin (NPD) eski lideri ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Udo Voigt'in de aralarında bulunduğu çeşitli aşırı sağcı siyasetçiler katılıyor.

Etkinliği protesto etmek amacıyla bir araya gelen çeşitli yerel siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve kilise temsilcileri ise yine Ostritz kentinde eş zamanlı olarak bir "Barış Festivali" düzenliyor.

Bültene kayıt ol