ABD'den Suriye'ye savaş sinyalleri

09.04.2018 - 18:06
Haberi paylaş

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Duma'daki katliam sonrası Esad rejimine 'askeri eylem'in ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Suriye, Doğu Guta'daki Duma'da gerçekleştirilen katliam sonrası ABD'den sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Artı Gerçek'in haberine göre Başkan Trump'ın 'Esad hesabını verecek' açıklamasının ardından ABD Savunma Bakanı James Mattis de konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada 'askeri eylemlerin' masada olduğunu söyledi. 

Mattis, Duma'da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırı sonrasında alınacak tutumla ilgili soruya verdiği cevapta "şu an için hiçbir ihtimali dışlamıyorum" yorumunda bulundu. Pentagon'da Katarlı mevkidaşını ağırlayan ABD Savunma Bakanı şunları söyledi: ''Tüm kimyasal silahların ortadan kaldırılması anlaşmasının garantörü Rusya iken neden hala kimyasal silahlar kullanılmaktadır? Bakmamız gereken ilk şey bu. Katar ve diğer tüm müttefiklerimiz ve NATO ortaklarımızla birlikte çalışarak bu meseleye bir yanıt vereceğiz. Şu an için hiçbir şeyi dışlamıyorum."

Bültene kayıt ol