Suriye: Rejim SDG'ye, ABD rejime saldırdı

08.02.2018 - 08:23
Haberi paylaş

Suriye'de ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, rejim yanlısı güçlerin Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) saldırı düzenlemesi üzerine, misilleme olarak hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Koalisyon güçlerinden yapılan açıklamaya göre, Baas rejimi yanlısı güçler, Suriye Demokratik Güçleri'nin Deyrizor'daki ana merkezine bir saldırı düzenledi.

Açıklamaya göre bazı ABD askerleri de saldırı sırasında oradaydı ancak olayda ABD askerlerinden ölen ya da yaralanan olmazken bir SDG'li yaralandı.

Reuters haber ajansına konuşan ABD'li bir yetkili, bu saldırıya misilleme olarak koalisyonun düzenlediği hava saldırısında Esad yönetimi yanlısı en az 100 savaşçının hayatını kaybettiğini iddia etti.

Aynı yetkili, "Rejim yanlısı güçlerin, SDG'nin IŞİD'den Eylül 2017'de özgürleştirdiği toprakları ele geçirmeye çalıştığını tahmin ediyoruz" dedi.

Yetkili, "Esad yanlısı güçlerin, IŞİD'in 2014-2017 yılları arasında ana gelir kaynağı olan petrol sahalarını ele geçirmeye çalışıyor olmalarının muhtemel olduğunu" söyledi.

Amerikalı yetkili, Rus yetkilileri, uluslararası koalisyonun bölgede SDG güçlerinin varlığına ilişkin olarak olayın çok öncesinden uyardığını da kaydetti.

Yetkili, "Koalisyon güçleri engellenen saldırı öncesinde, sırasında ve sonrasında Rus mevkidaşlarıyla iletişim hâlindeydiler" dedi.

Bültene kayıt ol