BM Güvenlik Konseyi, Afrin gündemiyle toplanıyor

22.01.2018 - 09:48
Haberi paylaş

Türkiye'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı harekâtı üçüncü gününe girerken, Fransa'nın talebi üzerine konu bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ele alınacak.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdıklarını belirtirken, Rus tarafı da endişelerini dile getirdi ve "provakasyonu engellemek" adına Afrin'den birliklerini çektiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bağdat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada "Fransa'dan bize destek vermesini bekleriz" diyerek, harekâtı BM'ye götüren ülkeleri "müttefik olarak değil teröre destek veren ülkeler" olarak değerlendireceklerini bildirdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Türkiyê'nin hava saldırıları neticesinde 11 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği hava saldırılarında sekizi aynı aileye mensup 11 sivilin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Ölenlerden beşinin çocuk olduğu açıklandı. AFP'ye bir açıklama yapan Gözlemevi sorumlusu Rami Abdel, yaşamını yitiren ve aynı aileden olan sekiz kişinin İdlib'teki çatışmalardan kaçan bir aile olduğunu açıkladı. Afrin'deki YPG sözcüsü de sekiz kişinin hava saldırıları nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda sivil ölümlerinin doğru olmadığını belirtti.

DSİP'ten Afrin açıklaması: Savaşa hayır

En kazançlı çıkan Esad rejimi

Adalet Zemini'nden Afrin operasyonu açıklaması

Afrin’e harekât başladı: Savaşa ve çözümsüzlüğe hayır!

Yerli-milli ittifak antiemperyalist mi?

Savaş değil herkese iş!

Suriye'de ipler kopmak üzere

Bültene kayıt ol