Yunanistan’da Nazi sloganlarını silen avukat gözaltına alındı

28.12.2017 - 08:02
Haberi paylaş

Yunanistan’daki antifaşist hareket KEERFA’nın aktivisti avukat Takis Zotos, neo-Nazi Partisi Altın Şafak’ı destekleyen graffitilerin üzerini sprey boya ile karalayınca gözaltına alındı. 

Yunanistan’daki KEERFA (Irkçılığa ve Faşist Tehdide Karşı Hareket) aktivisti Takis Zotos, faşist Altın Şafak lehinde sloganlar yazılı graffitiler sprey boya ile kapatınca gözaltına alındı. Altın Şafak’a dönük davalarda da aktif rol alan Zotos, eşinin ailesinin evine tatile giderken Karpenisi yakınında faşist sloganlara rastladı. Zotos, “Karpenisi girişinde, Naziler tarafından bir meydan okuma olarak yazılmış sloganları gördüm. Belediyenin bu yazıları silmemiş olması sinir bozucu. Nazilerin torunlarının, duvarlarımızı kirletmesine izin veremeyiz” dedi.

KEERFA, Zotos’un gözaltına alınmasını vicdansızlık olarak nitelendirirken, Helenik Polis Teşkilatı (ELAS)’ı Neo-Nazilere yardım ve yataklık etmekle suçladı. Zotos Çarşamba günü serbest bırakıldı ancak hâlen hakkında “kamu malına zarar verme” şüphesi ile dava açılması ihtimali var. 

Bültene kayıt ol