NBC'den “Rıza Sarraf savcılarla işbirliği yapıyor” iddiası

17.11.2017 - 07:52
Haberi paylaş

NBC televizyonu, Sarraf soruşturmasına yakın kişilere dayandırdığı haberinde İran asıllı iş insanının cezaevinden çıktığını, gözetim altıda tutulduğunu ve savcılarla işbirliği yaptığını ileri sürdü.

Haberde ayrıca, savcıların Robert Muller tarafından soruşturulan Michael Flynn ile Türkiye hükümeti arasındaki ilişkilere yönelik hassa bilgiler elde etmeye çalıştığı belirtiliyor.

NBC'nin haberinde “Erdoğan daha önce eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’e söz konusu davanın düşürülmesi ve o zamanki savcı Preet Bharara’nın görevden alınmasını istemişti” denildi.

Bharara’nın Trump tarafından görevinden alındığı ancak bunun Sarraf davasıyla ilgili olduğunu gösteren bir delil bulunmadığı belirtildi.

NBC ve MSNBC’nin hukuk uzmanı avukat Danny Cevallos’un görüşlerine de yer veriliyor. Cevallos, “Eğer boşlukları doldurursanız federal yetkililerin Erdoğan ve Flynn arasındaki bağlantının izini sürmeye çalıştığını görebilirsiniz. Eğer Sarraf’ın bu konuda bilgisi varsa, itirafçı yapmaları çok ciddi bir gelişme olur” diyor.

Cevallos ayrıca bir tutuklunun hapishaneden çıkarılıp durumunun ‘federal gözaltı’ olarak güncellenmesinin işbirliği yapan bir kişinin durumuyla örtüştüğünü de söylüyor.

İran'a ambargoya da rüşvet ve yolsuzluğa da hayır!

Bültene kayıt ol