Meksika'da 7.1 büyüklüğünde deprem: 140'dan fazla kişi yaşamını yitirdi

20.09.2017 - 07:22
Haberi paylaş

Meksika'da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde en az 140 kişi hayatını kaybetti.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, başkent Mexico City'de bir okulun çökmesi sonucu 20'den fazla çocuğun öldüğünü, 30'unun da kayıp olduğunu açıkladı.

Başkent Mexico City'nin güneyindeki Morelos eyaletinde en az 54 kişi hayatını kaybederken, Mexico City'de ise 30'a yakın binanın çöktüğü ve havalimanlarındaki uçuşların durdurulduğu açıklandı.

Meksika, Eylül ayının başında da 8.1 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmış, en az 90 kişi ölmüştü.

Salı günkü deprem ise, 1985'te 10 bine yakın insanın ölümüne neden olan büyük depremin 32'inci yıldönümü için Mexico City'de düzenlenen tatbikatlar esnasında gerçekleşti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), derinliği 50 km olan depremin merkez üssünün başkent Mexico City'den 120 km uzakta olduğunu açıkladı.

Başkentteki bazı binalarda yangın çıktığı ve içeride mahsur kalanların olduğu kaydedildi. Binlerce insan telaşla soluğu sokaklarda alırken, başkentin birçok bölgesinde telefon bağlantıları ve elektrikler kesildi.

Devlet Başkanı Nieto, yardım ekiplerinin depremden en fazla etkilenen yerlere daha kolay ulaşabilmesi için Twitter üzerinden halka cadde ve meydanlardan kaçınma çağrısı yaptı.

(BBC Türkçe)

Bültene kayıt ol