İsrail saldırıyor, Filistin direniyor

24.07.2017 - 09:28
Haberi paylaş

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonunun ardından saldırmaya devam ediyor, Filistinliler ise direniyor. Dünyanın birçok yerinde ise Filistin'le dayanışma gösterileri yapılıyor.

İsrail polisi, cuma günü öldürülen Filistinli genç Muhammed Hasan Ebu Ganim'in naaşını rehin almak için hastane basmak istedi. Ancak girişim Filistinli gençler tarafından engellendi. Cenaze, hastane duvarının üzerinden elden ele çıkarılarak kaçırıldı.

Öte yandan, pazar sabahı Ömer Abdurrazık'ın da gözaltına alınmasıyla, İsrail'in hapishanelerine atılan Filistinli milletvekili sayısı 12'ye yükseldi.

İsrail tarafından ayrıca Gazze'ye roketli saldırı düzenlendi. Askeri botlardan ise Gazze'nin güney sahilindeki balıkçı teknelerine ateş açıldığı kaydedildi. Saldırılarda can kaybı olmadı.

Dün Batı Şeria'da düzenlenen protesto gösterisine ise yine İsrail'in güvenlik güçleri saldırdı. Saldırıda 3 Filistinli yaralanırken 6 kişi de gözaltına alındı.

Mescid-i Aksa krizi: Filistin, İsrail ile ilişkileri askıya aldı

Kuzey El-Ağvar'daki El-Hamra kontrol noktasında ise işgalci İsrail güçleri gerçek mermiyle ateş açarak yaraladıkları Filistinli gencin ambulansla hastaneye nakledilmesine izin vermedi.

Filistin'de günlerdir, 2014'ten beri görülen en büyük protesto gösterilerine tanık olunuyor.

Öte yandan, İngiltere, Avusturya, Ürdün, Türkiye ve daha birçok ülkede hafta sonu Filistin'le dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

Neve Şalom Sinagogu’na faşist saldırı

Londra:

Ürdün:

Bültene kayıt ol