Trump'a destek oranı düşmeye devam ediyor

17.07.2017 - 10:30
Haberi paylaş

Amerika’da yapılan yeni bir anket, Başkan Donald Trump’ın popülaritesinin bahardan bu yana düştüğünü ortaya koydu.

Washington Post ve ABC News’ün ortaklaşa düzenlediği ankete göre, Trump’a destek oranı Nisan ayındaki yüzde 42’lik seviyeden yüzde 36’ya düştü. Başkanı desteklemeyenlerin oranı da 5 puan artarak yüzde 58’e ulaştı. Bu gruptan yüzde 48’lik kesim, Trump’ın performansını “şiddetle beğenmediklerini” belirtti. Washington Post, bu düzeyde bir “beğenmeme” oranına, eski başkanlar Bill Clinton ve Barack Obama’nın maruz kalmadığını, ama bu oranın George W. Bush’un ikinci döneminde görüldüğünü kaydetti.

ABD nüfusunun yaklaşık yarısı, yüzde 48’lik bir kesim, ülkenin dünyadaki konumunun Trump’ın başkanlığıyla birlikte kötüleştiği görüşünü dile getirirken, yüzde 27 ise tersini düşünüyor.

Yine bir yüzde 48’lik kesim de, Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesine dair bir soruya, Trump’a “hiçbir şekilde” güvenmedikleri şeklinde yanıt verdi.

Trump’ın ekonomi politikalarına bakışta ise hemen hemen eşitlik olduğu görülüyor. Halkın yüzde 43’ü Donald Trump’ın ekonomi alanında ortaya koyduğu planları desteklerken, yüzde 41’i ise karşı çıkıyor.

(Amerikaninsesi.com)

Bültene kayıt ol