Hamburg: 10 bin kişi G20 toplantısını protesto etti

03.07.2017 - 16:44
Haberi paylaş

Hamburg'da yapılması planlanan 30 protestonun ilki, kitlesel katılımla barışçıl olarak gerçekleştirildi. Sendikalar ve çevre örgütleri, sosyal adalet ve kömür kullanımının azaltılmasını talep ediyor.

Önümüzdeki cuma günü başlayacak olan G-20 zirvesine karşı yapılması planlanan protesto gösterilerinin ilki Hamburg'da yapıldı. "G20 Protesto Dalgası" sloganıyla başlatılan ilk gösteriye, 10 bin kişi katıldı. Göstericilerin ellerinde "Önce dünya gezegeni", "kömürü durdurun", "yoksullukla mücadele edin" yazan pankartlar vardı. Gösteriye çok sayıda çocuklu aile ve genç katıldı.

Ayrıca Alman Sendikalar Birliği, Greenpeace, WWF, Nabu, Campact, Oxfam vb. örgütler tarafından, şehir merkezindeki Alster Gölü'nde de teknelerle protesto gösterileri düzenlendi. Akşam saatlerinde polisin bir parkta kurulmuş olan "Antikapitalist Protesto Kampı"nı kaldırmak istemesi, çatışmaya neden oldu. Bir aktivist gözaltına alınırken, en az  üç aktivist yaralandı.

Protesto gösterileri önümüzdeki günlerde de çeşitli etkinliklerle devam edecek. Protestolara 100 binden fazla kişinin katılması bekleniyor.

Bültene kayıt ol