Afrin'e askeri harekât hazırlığı

27.06.2017 - 12:07
Haberi paylaş

Hükümet yetkililerinden gelen açıklamaların ardından sınıra askeri sevkiyat başladı. Bayramdan sonra, TSK bir kez daha Suriye toprakları içinde YPG'ye karşı savaşa girecek.

ABD'yi Rakka operasyonu konusunda YPG ile işbirliğinden vazgeçiremeyen Türkiye, bu kez Afrin bölgesine sınır ötesi harekât yapmaya hazırlanıyor.

Yıllardır PYD'nin kontrolünde olan Afrin, Yeni Şafak gazetesinin ana sayfasında "PKK işgali altında" olarak tanmlandı.

Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde "Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz" demişti. Erdoğan, aynı açıklamayı 2007 yılında Irak Kürtleri için de yapmış, daha sonra bu bölgenin yönetimiyle müttefik olmuştu.

Afrin bölgesinin karşısındaki Kilis sınırına TSK tarafından fırtına obüs topları sevk edildi.

Yeni Şafak'taki habere göre, askeri harekât Azez, Kel Cibrin, Mare’den başlayarak doğuya doğru ilerleyecek.

İddiaya göre, operasyon, Fırat Kalkanı Harekâtı'nda olduğu gibi bazı muhalif birliklerle birlikte yapılacak. Ancak bunlardan ABD ile bağlantılı olanlar operasyona dahil edilmeyecek.

2015 yılında çözüm sürecinin devlet tarafından rafa kaldırılmasının ardından, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik politikası da değişti. Hem Rusya hem ABD ile çeşitli dönemlerde krizler yaşayan Türkiye, son olarak Trump'tan umut beklemiş, ancak onu da kendi Suriye politikasına ikna edemeyince tekrar Rusya ile işbirliğini güçlendirme yoluna gitmişti. Türkiye'nin Suriye politikasındaki önceliğini ise Kürtlerin kendi kendilerini yönetme olanaklarını engellemek belirliyor.

Bültene kayıt ol