Jeremy Corbyn'den yangında evsiz kalanlar için çözüm: “Zenginlerin evlerine el konulsun”

18.06.2017 - 12:14
Haberi paylaş

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Grenfell yangınında evsiz kalan yoksullar için, bölgedeki zenginlerin evlerine el konulması talebini dile getirdi.

Yangının ardından Başbakan Theresa May bölgeye gidip yalnızca güvenlik görevlileriyle görüştüğü için eleştirilmişti. Jeremy Corbyn ise mağdurların acısını paylaştığı kareleriyle gündeme gelmişti. Başbakan May, daha sonra mağdurlarla görüşmek için bir kilise toplantısına katılmış, ancak buradan da halkın tepkisi nedeniyle polis korumasında kaçmak zorunda kalmıştı.

Londra'da meydana gelen yangında ölenlerin sayısının üç basamaklı olabileceği söyleniyor.

Şehrin en zengin bölgelerinden biri olan Kensington’da bulunan ve yoksul emekçilerin yaşadığı 24 katlı Grenfell Tower’daki yangın faciasının ardından, Jeremy Corbyn'den radikal bir çözüm önerisi geldi.

İşçi Partisi lideri, “Yangının meydana geldiği bölge, sanırım tüm ülkenin en yoksul bölgesi” dedi ve yangın mağdurlarnın konut sorununun aynı bölgede çözülmesi gerektiğini söyledi. Corbyn, “Evsizler ve yoksullar yaşayacak yer ararken Londra’da lüks binaların ve lüks katların boş beklemesi kabul edilemez. Bu sorunları tartışmamız lazım” dedi. 

Corbyn, yangın nedeniyle evsiz kalanlar için “Mağdurlar zenginlerin boş evlerine yerleştirilsin” açıklaması yaptı.

Grenfell katliamının ardından hükümete büyük öfke

Grenfell katliamı: Kesinti politikaları ve tedbirsizlik ölümleri getirdi

Bültene kayıt ol