Grenfell katliamının ardından hükümete büyük öfke

17.06.2017 - 09:16
Haberi paylaş

Londra'da Grenfell Tower yangınının ardından iktidardaki Muhafazakâr Parti'ye büyük bir öfke var.

Dün akşam yangının yaşandığı bölgede üç bin kişinin katıldığı bir eylem düzenlendi. Görgü tanıkları ve yangında tanıdıklarını kaybedenler konuşmalar yaparken, "Bu hükümet önce parayı, zengin insanları düşünüyor. Bizimle ilgilenmiyorlar" denildi.

Belediye binasının önündeki eylemde başbakana istifa çağrısı yapılarak "Theresa May gitmeli" sloganları atıldı.

50 ila 60 kişilik bir grup ise Kensington ve Chelsea Belediyesi binasını bastı.

May-Corbyn farklı

May yangının gerçekleştiği bölgedeki bir kiliseye mağdurlarla görüşmeye gittiğinde, yerel halkın tepkisi nedeniyle polisin korumasıyla bölgeden apar topar kaçmak zorunda kalmıştı. May, katliamın hemen ardından da bölgeye gittiğinde halkla değil güvenlik güçleri ve itfaiyecilerle buluşmuştu.

Jeremy Corbyn'in mağdurların acısını samimi bir şekilde paylaştığı pozu basına yansıdı.

Başbakan May, tepkileri azaltmak için 5 milyon sterlin yardım sözü verdi. Ancak olaydan etkilenenler, bunun hiçbir şekilde yeterli olamayacağını söylüyor.

Yangın çıkan binada toplamda 600 kişi yaşıyordu.

Batı Londra'daki üç bin kişilik gösteriye, daha önceden Başbakanlık Ofisi'nin önünde gösteri yapmış olan iki bin kişi daha katıldı. Londra'nın merkezinde kitlesel ve öfkeli bir eylem daha gerçekleştirildi. Kalabalık "Grenfell için adalet" "May gitmeli" ve "Ellerinizde kan var" yazılı pankartlar taşıdı. Eylemde "Ne istiyoruz? Adalet. Ne zaman? Hemen şimdi" sloganları atıldı.

Grenfell katliamı: Kesinti politikaları ve tedbirsizlik ölümleri getirdi

Bültene kayıt ol