Enternasyonal sosyalistlerden Fas'taki gösterilere dayanışma mesajı

15.06.2017 - 11:11
Haberi paylaş

Türkiye'den DSİP'in de bir parçası olduğu Uluslararası Sosyalist Akım, Fas'ta devam etmekte olan gösterilerle ilgili bir açıklama yayımladı.

El-Hoceyma şehrinde, balık satan Muhsin Fikri’nin öldürülmesinin ardından 6 ayı aşkın süredir polisin şiddetine karşı ve sosyal adalet için eylemlerin sürdüğü hatırlatılan açıklamada, hareketin doğduğu Kuzey Rif bölgesinin zengin bir direniş geleneğine sahip olduğu belirtildi.

Buradan başlayan eylemlerin tüm ülkeye yayıldığını belirten Uluslararası Sosyalist Akım, rejimin muhalif lider Nasser Zefzafi başta olmak üzere 100'den fazla aktivisti uydurma gerekçelerle tutukladığını, ancak bunun sadece daha fazla insanın sokağa çıkmasına neden olduğunu belirtti.

Özel olarak Avrupa Birliği'nin, genel olarak Batı emperyalizminin hep Fas kralından yana tutum aldığının hatırlatıldığı açıklamada "Rif ve Fas halkının meşru taleplerinin yanındayız. Tüm politik tutsaklar serbest bırakılsın, kamu hizmetlerine kaynak ayrılsın, Rif'teki militarizme son verilsin. Tüm iktidar halka" ifadeleriyle sona erdi.

(Video) Fas'ta hükümet karşıtı gösteriler sürüyor

Bültene kayıt ol