ABD'de bu kez de iklim aktivistleri sokakta!

29.04.2017 - 23:10
Haberi paylaş

ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen iklim yürüyüşüne on binlerce kişi katıldı.

Irkçı ve cinsiyetçi trilyonler kapitalist Donald Trump, iktidara geldiğinden beri protestolarla karşı karşıya.

20 Ocak’ta Başkanlık töreni sırasında milyonlarca kadın ve kadınlarla dayanışma için sokağa inen erkek birçok eyalette meydanları doldurmuştu. Ardından Trump’ın kitlesel direnişler nedeniyle durdurulan Keystone XL ve Dakota boru hattı projelerinin devam edilmesine onay vermesi üzerine birçok eyalette binlerce aktivist sokaklara inmişti. Trump'ın 7 ülkeden gelenleri ABD'ye sokmama kararına karşı mültecilerle dayanışmak isteyenler havalimanlarını işgal etmişti. Son olarak ise bilim insanları Trump'a karşı birçok yerde kitlesel gösteriler düzenlediler.

Doğanın düşmanı Trump'a karşı Halkların İklim Hareketi

Bugün ise Halkların İklim Hareketi, Washington'da kitlesel bir yürüyüş düzenledi. ABD'nin ve dünyanın yüzlerce yerinde eşzamanlı yürüyüşlerle iklim değişikliğini yaratan patronlar ve hükümetler protesto edildi.

Trump, başkanlığı devraldığı gün Beyaz Saray'ın internet sitesindeki iklim değişikliği bölümünü kaldırtmıştı. ABD başkanı daha sonra Barack Obama' döneminden kalan çevresel regülasyonların iptal sürecini başlatmak için başkanlık kararnamesi çıkardı.

Öte yandan, ABD Çevre Koruma Ajansı’nın ana iklim değişikliği web sitesi, Donald Trump altında “ajansın yeni yönünü” daha iyi yansıtmak için “değişim geçirdi”. Cuma gecesinin geç saatlerinde yapılan açıklamada, daha önce “resmi hükümet sitesi” olan iklim değişikliği ve küresel ısınmaya ilişkin kapsamlı bilgi sağlayan alan “boş” kaldı. Değişiklik, iklim yürüyüşünden bir gün önce yapıldı.

Bültene kayıt ol