AB ile Türkiye'den ılımlı açıklamalar

29.04.2017 - 00:17
Haberi paylaş

Son dönemde Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gerilen ilişkilerin ardından, dün iki taraftan da ılımlı açıklamalar geldi.

Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017 kapsamında düzenlenen "Türkiye, Ortadoğu ve Batı: Zorluklar ve Fırsatlar" başlıklı oturumda konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa Birliği (AB) üyeliğini stratejik bir hedef olarak devam ettirmek istediklerini söyledi ve "Kalite, saygı, ortak çıkar ve güvene dayanan bir ortaklıktan bahsedeceksek, iki yönlü bir sokak olmalı, sadece Avrupa'nın Türkiye'ye 'Bunu yap' demesi değil" ifadelerini kullandı.

Malta'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise 16 Nisan'da gerçekleşen referandum sonuçlarına saygı duyduklarını belirtti.

Türkiye ile AB müzakerelerine ilişkin ise "Türkiye ile müzakereler askıya alınmadı" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "AB liderleri artık hatalarını anladı, Türkiye'yle ilişkileri nasıl düzeltebiliriz diye sormaya başladılar. Biz de onlara açık açık hatalarını söyledik" diye konuşurken, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yle ilgili konuşmalarında olumsuz bir şey söylemediler. Olumlu şeyler söylendi. Daha pozitif bir atmosfer var. Ama samimi olmazlarsa yarın hemen dağılabilir."

Bültene kayıt ol