Trump zenginlere trilyonlar aktaracak

28.04.2017 - 23:39
Haberi paylaş

Donald Trump'ın gerçekleştireceği vergi düzenlemelerinin sonucunda ABD hazinesindeki trilyonlarca dolar patronlara akıtılacak.

Şirketlerin vergilerinin büyük ölçüde azaltılması ve sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sağlayan yasaya ek vergi düzenlemelerinin getirilmesinin sonucunda, devletin hazinesindeki trilyonlarca dolar, ABD'nin en zengin ailelerine aktarılacak.

The New York Times'ın haberine göre, Trump'ın çarşamba günü açıkladığı planların sonucunda, sosyal yardımların çoğu en zenginlere gidecek.

Güney Karolina Üniversitesi'nden hukuk profesörü Edward D. Kleinbard, "Açık ki, yeni sistemin tek kazananları en yüksek refah seviyesindekiler olacak" dedi.

Brookings Enstitüsü'nden ekonomist William G. Gale de yeni açıklanan planın ardından sosyal yardımlarının %50'sinden çoğunun en zengin %1'e gideceğini söylüyor.

Donald Trump'ın başekonomi danışmanı Gary Cohn ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, çarşamba günü yaptıkları açıklamada, yönetimin gerçekleştireceği vergi reformunda kurumlar vergisinin yüzde 35'ten yüzde 15'e çekileceğini bildirmişti.

Tasarıda ayrıca sermaye ve temettü kârlarına uygulanan en yüksek vergi oranının yüzde 28'den yüzde 20'ye indirilmesi öngörülüyordu.

Trump popüler değil, ekonomi büyümüyor

 ABC News/Washington Post tarafından yapılan bir ankete göre, %42 şu ana kadar Trump'ın gösterdiği performansı onaylıyor, %53 ise karşı çıkıyor. NBC/Wall Street Journal tarafından gerçekleştirilen benzer bir ankette ise %40'ın Trump'ı onayladığı, %54'ün karşı çıktığı belirtildi.

Amerikan ekonomisi 2016 yılının ilk çeyreğinde yıllık olarak yüzde 0.7 büyüdü. Beklentilerin altında gelen büyüme rakamı, 2014 yılından beri Amerikan ekonomisinin kaydettiği en yavaş büyümeye işaret etti. Trump ise yıllık %4 büyüme vadediyordu.

Bültene kayıt ol