Kuzey Kore'de ABD'nin savaş gemileri: Trump her yerde savaşı zorluyor

13.04.2017 - 14:04
Haberi paylaş

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemilerinin Kore sularına gönderilmesi ve Kore'nin yeni füze denemesi yapma ihtimaliyle bölgede tansiyon yükseliyor.

ABD hafta başında Kore Yarımadası'na doğru savaş gemilerini göndermişti. ABD Başkanı Donald Trump, "Çin'in yardımı olsun ya da olmasın sorunu çözeceği” şeklinde bir açıklama yaptı.

Trump, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kuzey Kore için 'Belasını arıyor' ifadesini kullanmıştı. Daha sonra ABD ile Çin konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise askeri gücün Kore Yarımadası'ndaki sorunu çözemeyeceğini söyledi. Pekin'de Filistin Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası basına konuşan Wang, şu anki gerginlik ortasında umudunun görüşmelere dönüşü sağlayacak bir fırsat çıkması olduğunu kaydetti.

ABD’nin Kuzey Kore’ye artan baskısı ve bölgeye savaş gemileri göndermesi Pasifik’te tansiyonu artırırken, Pyongyang yönetiminin cumartesi günü yeni bir nükleer denemeye hazırlandığı iddia ediliyor.

Trump döneminde ABD'nin Suriye ve Irak'ta sadece Mart ayında gerçekleştirdiği hava saldırılarında 1500 civarı sivil yaşamını yitirdi.

Bültene kayıt ol