İsveç'te saldırı şüphelisi gözaltında

08.04.2017 - 12:45
Haberi paylaş

İsveç polisi 4 kişinin ölümüne, 15 kişinin yaralanmasına yol açan Stockholm saldırsıyla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin, kalabalığın içine sürülen kamyonu kullanan kişi olduğu değerlendiriliyor

İsveç polisi Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada, başkent Stockholm'de 4 kişinin ölümüne 15 kişinin de yaralanmasına yol açan kamyonlu saldırıyla ilgili bir kişiyi gözaltına aldıklarını açıkladı.  Polis sözcüsü Lars Bystrom, şüphelinin kalabalığın arasına giren kamyonun şoförü olduğunun değerlendirildiğini belirtti ve "Onunla irtibatlı olan kişiler olabilir ancak bunu şu anda bilmiyoruz" dedi.

Şüpheli Stockholm'ün kuzey banliyolarından birinde gözaltına alındı.

Saldırı çalıntı kamyonla yapıldı

Cuma günü İsveç'in başkenti Stockholm'deki Drottninggatan caddesinde bir kişi kamyonla önce kalabalığın arasına, sonra da insanlara çarpa çarpa bir mağazaya girdi. Yerel saatle 15:00 civarında meydana gelen saldırıda en az 4 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Pİsveç polisi olayın "terör saldırısı izlenimi verdiğini" belirtti. İsveç Başbakanı Stefan Löfven de, "Stockholm saldırıya uğradı. Her şey, bunun bir terör eylemi olduğunu işaret ediyor" açıklamasını yaptı. Şu ana kadar saldırıyla ilgisi olduğu değerlendirilen bir kişi gözaltına alındığını açıklamıştı.

Saldırıda kullanılan kamyonun bir bira şirketine ait olduğu, teslimat yaptığı sırada çalındığı açıklandı.

Bültene kayıt ol