Erdoğan yine ABD'nin yanında: “Olumlu ama yeterli değil”

08.04.2017 - 12:11
Haberi paylaş

Her fırsatta batı karşıtlığı üzerinden “yerli-milli” olunması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’ye girmesini, “Olumlu ancak yeterli değil” şeklinde değerlendirdi. 

ABD’nin Suriye’nin hava üssünü vurmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Esed rejiminin savaş suçlarına karşı yapılan bu adımı olumlu bulduğumuz buradan ifade etmek istiyorum ama yeterli değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da toplu açılış töreninde konuştu.

“O devlet terör estirenleri alınan ahlar yerinden indirecektir. Bu zamanın çok da uzak olmadığına inanıyorum” diyen Erdoğan, ABD'nin olumlu açıklamaları ve girişimleri olduğunu, kendilerinin de destek vereceklerini ifade ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Suriye'nin hava üssü bu gece vuruldu. Esed rejiminin savaş suçlarına karşı yapılan bu adımı olumlu bulduğumuz buradan ifade etmek istiyorum ama yeterli değil. Yeterli mi? Hayır. Sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak ciddi netice alınan adımların atılması gerekmektedir. Terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturulmasının ne kadar gerekli olduğunu ifade ediyoruz. ABD'nin İdlip saldırısına karşı yaptığı aktif tutumun bir başlangıç olmasını diliyorum. Uluslararası toplum “doğru söylüyorsunuz” dediler ama bu konuda adım atmadılar. Şimdi bölgede insanlık suçu işleyen tüm terör örgütlerini durdurma imkânının bulunduğunu vurgulamak istiyorum.”

“Türkiye’nin siyasi hesabı yok”

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Erdoğan daha öncesinde Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti istemediğini açıkça belirtmiş olmasına rağmen Türkiye’nin Suriye ile alakalı bir siyasi hesabı olmadığını iddia etti:

“Katliamlar son bulsun diye çalışıp çabalıyoruz. Suriye halkı karar versin diyoruz. İdlip'teki gibi katliamlardan kaçarak 3 milyon Suriyeliye kapımızı da gönlümüzü de soframızı da biz açtık. DAEŞ'in ülkemizi hedef almasının sebebi bizi Suriyeli vatandaşlara kapımızı açmamız değil mi? Reyhanlı saldırısı niye yapıldı? Cerablus, Rai operasyonunu niye gerçekleştirmek zorunda kaldık? Bizi tehdit edenlere yazıklar olsun! Türkiye kardeşlerinin can güvenliğini kendisi gibi görmektedir, siyasi hesabı yoktur ve olmayacaktır.” 

AKP, ABD'nin füzelerinden “barış” bekliyor

DSİP: “Suriye’de savaşa, katliamlara ve işgale hayır!”

Suriye’de savaşa hayır ya da katiller katilleri caydırabilir mi?

Bültene kayıt ol