Riaz Ahmed serbest bırakılsın!

05.04.2017 - 07:54
Haberi paylaş

Pakistan Karaçi Üniversitesi Uygulamalı Kimya Bölümü öğretim elemanı Dr. Riaz Ahmed, geçtiğimiz hafta cumartesi günü Karaçi Basın Kulübü önünde gözaltına alındı. Riaz Ahmed, Ekim 2016’dan beri tutuklu olan ve kalp hastalığına rağmen hekim ve avukat gözetiminden yoksun bırakılan eski meslektaşı Dr. Zafar Hassan Arif’in serbest bırakılması için bir basın açıklamasını duyurmak üzereydi. Medya tarafından Ahmed’in paramiliter Sindh Muhafızları tarafından tutuklandığı açığa çıkarıldı.

Uluslararası Sosyalist Akım’ın Pakistan örgütü Devrimci Sosyalistler’in bir üyesi ve bir insan hakları savunucusu olarak ifade özgürlüğü mücadelesinin önde gelen figürlerinden biri olan Riaz Ahmed, yasadışı silah bulundurma suçlamasıyla cezaevine gönderildi ve avukatların uğraşlarına rağmen hakkında 14 günlük gözaltı süresi uygulanıyor.

Ahmed’in gözaltına alınmasının ardından öğretim elemanları, öğrenciler ve aktivistler bir araya gelerek Ahmed’in derhal serbest bırakılması ve hükümetin ifade özgürlüğü önündeki engelleri kaldırması için eylem yaptılar.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu’nun (PİHK) Karaçi ofisinde bir araya gelerek daha sonra yapacakları eylemleri tartışan aktivistler, Ahmed’e karşı düzmece bir dava açılmaya çalışıldığını ve eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. PİHK’nin Başkan Yardımcısı Asad Iqbal Butt, bu toplantıda “Dr. Ahmed her zaman, toplumun ezilen kesimlerinin hakları için kampanyalara katılan barışçıl bir aktivisttir” şeklinde konuştu.

Riaz Ahmed’in serbest bırakılmasını isteyenler aynı zamanda bir dayanışma kampanyası başlattılar. Destek vermek isteyenlerin [email protected] adresine imzalarını göndermelerini talep ediyorlar.

Bültene kayıt ol