Başörtülü kadınlardan rap klibi: Hijabi (Örtülü)

01.04.2017 - 14:12
Haberi paylaş

Suriye ve Amerika kökenli şair ve aktivist Mona Haydar (28), ilk rap şarkısı klibini bu yıl ilk kez 27 Mart'ta kutlanan Müslüman Kadınlar Günü'nde yayımladı.

'Hijabi' (Örtülü) adlı video klibe desteklerini göstermek isteyenler sosyal medyada #hijabiXmona etiketiyle klibi paylaştı.

Çekimi bir gün süren klipte Mona, sekiz aylık hamile haliyle yer alıyor. Mona şarkısının sözlerinde başörtüsünü bağlamaktan bahsediyor ve bir grup başörtülü kadın etrafında dans ediyor ve şarkı söylüyor.

Mona Haydar yaptığı açıklamada, "Sadece daha nazik ve sevecen bir dünya yaratmaya çalışıyorum ve yaptığım bütün işlerdeki hedefim ve niyetim bu" dedi.

Şarkı sözlerinde başörtülülere sıkça sorulan sorular yer alıyor:

"Bu saç neye benziyor? Bahse girerim saçın güzel görünüyordur. Bu seni terletmiyor mu? Bu sana sıkı gelmiyor mu?"

"Nefret etsen bile, başörtümü bağlayacağım, bağlayacağım, bağlayacağım."

Klibin altına yorum yapan bir kadın klibin kendisini "zevkli, güçlü ve beğenilir" hissettirdiğini söyledi. Başka kişilerse klibin "harika" olduğu yorumunda bulundu.

Mona Haydar BBC'ye yaptığı açıklamada hamileyken klipte yer almasına şaşıranlara ise şu ifadelerle yanıt verdi: "Hamile bir kadının içinde bir yaşam büyütürken kendi hayatını yaşamaya devam etmesi neden bu kadar şoke edici? Bütün vücutların iyi ve güzel olduğuna inanan bir kadın olarak, kadınlara vücutlarının nasıl görünmesi gerektiğini dikte eden toplumsal yapıları parçalamak hoşuma gidiyor."

Klibi izlemek için: https://youtu.be/XOX9O_kVPeo

Bültene kayıt ol