Trump sağlık sistemine saldırısını geri çekmek zorunda kaldı

25.03.2017 - 09:15
Haberi paylaş

7 ülkeden gelenlerin vizelerinin iptal edilmesine yönelik saldırının hukuk tarafından engellenmesinden sonra, ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlık sigortası yasa tasarısına yönelik saldırısı da yeterli desteği bulamadığı için geri çekildi.

Göreve geldiği andan itibaren milyonlar tarafından protesto edilen ırkçı ve cinsiyetçi kapitalist Donald Trump, yapmak istediği hamlelerde zorlanıyor.

Sağlık yasa tasarısına yönelik kritik oylama, Türkiye saatiyle 23.45'te başlayacaktı. Önceki gün yapılması beklenen fakat ertelenen oylamanın, dünkü oturumun öncesinde iptal edildiği öğrenildi.

Trump'ın Cumhuriyetçilerden, sağlık reformu tasarısını geri çekmelerini istediği belirtiliyor. ​Tasarının geri çekilme kararının ardından Trump'ın açıklama yapması bekleniyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, sağlık reformu tasarısının geri çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu bizler için hayal kırıklığı. Trump ve Beyaz Saray sağlık reformu için elinden geleni yaptı. Öngörülebilir bir süre daha Obamacare ile yaşıyor olacağız" dedi.

Bültene kayıt ol