Emperyalist koalisyon Rakka ve Musul'da ölüm saçıyor

23.03.2017 - 12:14
Haberi paylaş

IŞİD'e karşı ABD'nin liderliğinde kurulan uluslararası koalisyonun savaş uçakları, Irak ve Suriye'ye bomba yağdırarak sivilleri öldürmeye devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rakka yakınlarındaki Al-Tabaqa'da koalisyonun dün gerçekleştirdiği hava saldırısında en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırıda, birçok ailenin sığındığı bir okulun tamamen yerle bir edildiği aktarılıyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü de Halep'te bir camiye yönelik ABD hava saldırısında 52 sivil öldürülmüş, emperyalist koalisyonun 2014'ten beri öldürdüğü sivil sayısı bini aşmıştı.

Rudaw'ın haberine göre ise operasyonların devam ettiği Musul'da savaş uçaklarının bombardımanı sonucu en az 230 sivil hayatını kaybetti.

Habere kaynak olan muhabir, “Dün gerçekleştirilen hava saldırısında bir evin bodrum katında saklanan 130 kişi hayatını kaybetmişti. Savaş uçakları ayrıca aynı mahallede 2 evi daha hedef aldı. Burada da 100’e yakın kişi hayatını kaybetti” dedi.

Edinilen bilgiye göre, çatışmalardan dolayı bu evlerin bodrum katında saklanan ve saldırıda hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünü kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Bültene kayıt ol