Trump sağlık hakkına göz dikti: 24 milyon ABD'li sigortasız kalabilir

14.03.2017 - 13:35
Haberi paylaş

ABD Kongresinin partiler üstü bürokratik kurumu CBO, Cumhuriyetçilerin “Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası”(AHCA) tasarısına yönelik raporunu yayınladı. 

Raporda, ABD’nin 44’üncü Başkanı Barack Obama’nın hayata geçirdiği “Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası” (ACA) ya da halk arasındaki adıyla “Obamacare“in iptalini öngören AHCA’in, ülkedeki sigortasız birey sayısını 2018 itibarıyla 14 milyon ve 2026 itibarıyla 24 milyon daha artırabileceği belirtildi.

Bu tahminler, AHCA’nin Obamacare sayesinde sigortalanan 20 milyon Amerikalının tamamından daha fazlasının sigortasız kalabileceğine işaret ediyor.

Bütçe açığını yoksullara saldırarak kapatacak!

CBO, raporunda ayrıca AHCA’nin federal bütçe açığını 2017-2026 döneminde mevcut sigorta sistemine kıyasla 337 milyar dolar düşüreceği tahmininde bulundu.

Raporda, bütçe açığındaki azalmanın büyük bölümünün yoksul Amerikalılara, engellilere, hamilelere ve çocuklara sağlanan devlet desteğinde (Medicaid) planlanan kesintiler sayesinde gerçekleşeceği kaydedildi.

Tasarının yasalaşmasını zorlaştırdı

Amerikan Tıp Derneği, Amerikan Hastaneler Derneği ve Amerikan Hemşireler Derneği yaptıkları açıklamalarda, mevcut sistemin eksiklikleri olmasına karşın önerilen yasa tasarısının bunları gidermek yerine durumu daha kötüleştireceğini vurgulamıştı.

Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen 10 senatörü yasa tasarısına “evet” demeyeceklerini açıklayarak, Kongreden geçmesinin çok zor olacağını göstermişti.

Bültene kayıt ol