Washington'daki Trump karşıtı kadın yürüyüşünden izlenimler

21.01.2017 - 21:39
Haberi paylaş

Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasının hemen arkasından tüm dünyada milyonlarca kadın sokağa çıktı. ABD’de 350 noktada ve dünya genelinde yüzlerce ayrı şehirde eylemler düzenlendi.

Washington’daki gösterilere 500 bin ile 1 milyon arasında kadının katıldığı söyleniyor. Bu gösteride yer alan Socialist Worker muhabiri Sadie Robinson gözlemlerini paylaştı. Robinson’un yazısından özet olarak alınan notlar şöyle:

Başkent Washington’da düzenlenen Kadınlar Yürüyüşü’ne hemen her eyaletten otobüsler ve uçaklar dolusu kadın katıldı. Hayatında ilk kez bir yürüyüşe katılan binlerce kadın da vardı gösteride.

Trump’ın kadın düşmanı ve cinsiyetçi söylemine karşı yüzbinlerce kadın meydanlarda kadın haklarını savundu.

Trump’ın dün yapılan göreve başlama töreninde, 28 bin polisin koruması altında yaptığı korkunç konuşmanın yarattığı öfke de katılımın artmasına neden oldu. Konuşmasında sık sık her yerde düşmanların olduğunu söyledi Trump. Sağcı bir popülizm ile “Tek bir kalbi, tek bir ülkeyi ve tek bir şanlı kaderi paylaşıyoruz” dedi.

Kadınlar Trump'a karşı sokakta!

Gösteriye katılan bir öğretmen “Trump bizi temsil etmiyor” dedi.

Bir başka gösterici “Bugün pek çok ülkede protesto olduğunu düşünmek harika. Ve bu gösteriler giderek daha da büyüyecek çünkü Trump için oy kullananlar onun neye benzediğini görecekler. Demokratlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Ben Bernie Sanders'ın destekçisiyim. Ben hiçbir şekilde Hillary destekçisi değilim. Anladığım kadarıyla o da kadınları destekleyen biri değildi. Ve o bir savaş kışkırtıcısı, ben ise barıştan yanayım” diye konuştu.

İlk kez bir gösteriye katılan Usha ise şunları söyledi: “Sanders ve Trump, gerçek bir soruna parmak bastılar- Amerikalı orta sınıflar ve işçi sınıfı siyasetin kendileri için çalıştığını düşünmüyorlar. Bence Demokratlar bunun üzerine düşünmeli.”

Washington'daki Trump karşıtı kadın yürüyüşünden izlenimler

Bültene kayıt ol