Suriye halkı yeniden sokakta: “Devrim bizi birleştiriyor”

31.12.2016 - 09:05
Haberi paylaş

Türkiye-İran-Rusya anlaşmasıyla Suriye'de ateşkes sağlanırken, rejim bazı yerlerde bombardımanlarına devam ediyor. Halk ise dün "devrim bizi birleştiriyor" sloganıyla birçok yerde sokaktaydı.

2016 yılının Mart ayı başında da ABD ile Rusya arasındaki anlaşma sonucu geçici bir süre ateşkes ilan edilmiş, bu dönemde halk devrimin sloganlarıyla kitlesel olarak sokağa çıkmış ve aynı gün 100'den fazla noktada gösteriler yapılmıştı.

Dün benzer bir görüntüye bir kez daha tanık olundu. 2011'deki barışçıl devrimin sloganlarıyla sokağa çıkan insanlar, rejimin devrilmesi ve özgürlük taleplerini haykırdılar. İdlip gibi İslamcıların kontrolünde olan bazı bölgelerdeki gösterilerde ise yasak olmasına rağmen devrimin bayrağı taşındı. Halep'in Kafr Karmin bölgesinde İslamcı Kurtuluş Partisi üyeleri, Dara Aza kasabasında ise El Nusra üyeleri devrimin bayrağı sebebiyle gösterilere saldırmaya çalıştı.

Halep'in Atarib bölgesindeki gösteride İngilizce "Dünyaya: Yasemin devrimimiz hiçbir zaman ölmeyecek, çünkü yalnızca aşktan, özgürlükten ve onurdan besleniyor" pankartı taşındı.

Rejim ise kuşatma altındaki İdlip'in Wadi Barada bölgesini, Şam'ın doğusunu ve Hama'nın kuzeyini havadan bombaladı. Ayrıca, Baas diktatörlüğüne bağlı güçler, muhaliflerin elindeki Deraa'yı, Şam'ın kuşatma altındaki Doğu Guta bölgesini ve diğer bazı yerleri top atışına tuttu.

Dün birçok noktada yapılan gösterilerden yansıyan görüntüler şöyleydi:

Douma:

Masraba/Şam:

Halep:

Sarmada/İdlip:

Talbesieh/Humus:

İdlip:

Saraqib:

Kafranbel:

Maarat a-Numan:

Saqba/Doğu Şam:

İdlip:

Reef Dimashq:

Jisrin:

Tarmanin:

Bültene kayıt ol