ABD-Rusya gerginliği: 35'er diplomat sınırdışı ediliyor

30.12.2016 - 12:00
Haberi paylaş

ABD'nin 35 Rus diplomatı sınırdışı etme kararına Rusya'dan misilleme geliyor.

ABD, 35 Rus diplomat için sınır dışı edilme kararı verdiğini açıkladı.

NTV'nin ABD’li üst düzey bir yetkilinin açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Moskova’da ABD’li diplomatların rahatsız edilmesine misilleme olarak 35 Rus diplomat ülkeden sınırdışı edildi. ABD ayrıca New York ve Maryland’de bulunan 2 Rus temsilciliğini de kapattı.

Yetkilinin açıklamalarına göre Rus diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat verildi. Cuma günü itibariyle 2 temsilciliğe de Rus yetkililerin sokulmayacağı açıklandı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Barack Obama'nın Özel Başkanlık Yetkisi'ni kullanarak aldığı kararların, Rusya'nın ABD Başkanlık Seçimlerini etkilemeye yönelik kötü niyetli saldırılarına cevap niteliği taşıdığı belirtildi.

Rusya da 35 ABD'li diplomatı sınırdışı edecek

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Lavrov, ABD'nin 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararının yanıtsız kalmayacağını vurguladı. Lavrov, bu çerçevede Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, 31'i Moskova Büyükelçiliği'nden, 4'ü St. Petersburg Konsolosluğu'ndan olmak üzere 35 ABD'li diplomatın sınır dışı edilmesini önerdiğini belirtti.

Lavrov, Putin'e Moskova'daki 2 tesisin ABD'li diplomatlar tarafından kullanılmasına yasak getirilmesini önerdiklerini de kaydetti.

Bültene kayıt ol