Halep düşerken rejim katliam yapıyor

13.12.2016 - 08:51
Haberi paylaş

Doğu Halep'i ele geçiren Baas rejiminin sokak ortasında infazlaar gerçekleştirdiği, insanları zorla orduya aldığı bildiriliyor.

Halep'ten birçok kişi internete yükledikleri videolarda, ordunun büyük bir katliama giriştiğini ve yolladıklarının "son sözleri" olabileceğini ifade etti.

Sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre, Ferdous mahallesinde rejim askerleri tarafından sokak ortasında 11'i kadın 16'sı çocuk 83 kişi infaz edildi.

Öte yandan, rejimin kontrolündeki Batı Halep'e kaçan siviller ise rejim tarafından alıkonuluyor, birçoğu daha sonra askere alınıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de pazartesi günü 60 kişinin bombardımanlar ya da kurşuna dizilmeleri sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Gözlemevi direktörü Rami Abdulrahman, "Halep savaşı sona ermek üzere. Çok kısa bir süre sonra bitecek. Bu toptan bir çöküş..." ifadelerini kullandı. 

Halep'teki infazları protesto etmek için dünyanın birçok yerinde dayanışma eylemleri planlanıyor. İstanbul'da ise Suriyeli aktivistler dün akşam Rusya Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

Bültene kayıt ol