Trump'ın zaferiyle nefret suçları artmaya başladı

11.11.2016 - 10:10
Haberi paylaş

Donald Trump’ın seçilmesinden sadece günler sonra ABD polisi etnik, dini ve cinsel azınlıklara yönelik nefret suçlarıyla karşı karşıya geldi.

The Independent’ın haberine göre ilk 24 saat  içinde çok sayıda saldırı, ölüm tehdidi ve ırkçı graffiti vakası yaşandı.

İlk örneklerden biri Louisiana Ünivesitesi’nde yaşandı. Müslüman bir genç kadına saldıran demir çubukla üç kişi önce kadının kafasındaki başötüsünü çekip çıkardı. Sonra da cüzdanını çaldı. Şüphelilerden biri üzerinde Trump yazılı bir şapka giyiyordu.

Kansas’ta Trump t-shirt’i giyen iki lise öğrencisi Müslüman bir kız öğrenciye saldırıp başörtüsünü çekip attı. Okuldan uzaklaştırma cezası alan bu öğrencilere neden yaptıkları sorulduğunda “Nasıl olsa biz kazandık.Onlar buradan defedilecekler” cevabını veriyorlar. Aileler kızlarına can güvenliği için kız çocuklarına okula giderken başörtüsü takmamalarını telkin ediyor

San Diego’da ise gene Müslüman bir öğrenci iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar önce Trump yanlısı yorumlar yapıp sonra da öğrencinin cüzdan, sırt çantası ve arabasını çaldılar. Müslüman Öğrenci Derneği’nin açıklamasına göre mağdur siyah, Müslüman bir öğrenciydi. Trump destekçileri tarafından saldırılan bu öğrenci ırkçılık ve İslamofobi karşıtı eylemlerin, etkinliklerin aktif bir katılımcısıydı.

Donald Trump’ın başkan olmasıyla eşcinsellere yönelik saldırılarda da korkutucu bir artış yaşanıyor. Kuzey Carolina’da eşcinsel bir çiftin arabasına “Evlilik başvurunuzun gerçek bir başkan tarafından reddedilmesini dört gözle bekliyorum. Trump 2016” yazılı bir el ilanı bırakıldı.

Başkanlık kampanyası boyunca Donald Trump başkan seçildikten sonra “Bir araya gelme ve birlik olma zamanımız geldi. Ben herkesin başkanı olacağım”  diyerek beklenmedik kucaklayıcı bir konuşma yaptı. Hem Trump’ın ayrılmasının hem de İngiltere’nin AB’den çıkmasının genel bir nefret suçu dalgası yaratmasından korkuluyor. İngiltere’de de başta Polonyalılar olmak üzere Doğu Avrupalılara yönelik ayrımcı tavırlar dikkat çekiyor.

Bültene kayıt ol